La preestrena de "Marlowe" a Manresa canvia de data: es farà el 10 de maig al Bages Centre

El film de Neil Jordan amb Liam Neeson, que va rodar escenes al bar Miami, s'endarrereix un dia per no coincidir amb el partit entre el Reial Madrid i el Manchester City

Liam Neeson caracteritzat com a Philip Marlowe

Liam Neeson caracteritzat com a Philip Marlowe / Imatge promocional

Susana Paz

Susana Paz

El film Marlowe es preestrenarà finalment a Multicinemes Bages Centre de Manresa el proper 10 de maig, dos dies abans que el film de Neil Jordan, que va rodar escenes a Manresa, al bar Miami amb Liam Neeson i Colm Meany, arribi a les pantalles de l'estat. Inicialment, la intenció era projectar-lo el dimarts dia 9 però s'ha canviat la data per no coincidir amb el partit de semifinals de Champions entre el Reial Madrid i el Manchester City del bagenc Pep Guardiola.

Al voltant d'aquesta estrena i a la cafeteria restaurant Miami s'han organitzat tres taules rodones per debatre sobre la relació de la capital del Bages i el cinema. Aquest dijous se'n celebrarà la darrera, amb un cara a cara entre Joan Morros, responsable d'El Galliner i l'historiador Francesc Comas.

El retorn de Marlowe al cinema

Philip Marlowe tornarà al cinema en una adaptació de «La rubia de ojos negros», una de les novel·les amb les quals l’escriptor John Banville com a Benjamin Black va perllongar la carrera del detectiu creat per l'escriptor estatunidenc Raymond Chandler fa gairebé 90 anys. La pel·lícula es va presentar en el passat Festival de Cinema de Sant Sebastià. Encapçalen el repartiment Liam Neeson (La llista de Schindler), en el paper del cèlebre detectiu privat Marlowe i Diane Kruger (Malditos bastardos), juntament amb Jessica Lange (Las cosas que nunca mueren) i Alan Cumming (X-Men2), entre altres.

Sinopsi

Thriller policíac ambientat a Los Angeles de finals dels anys 30. El detectiu de carrer i vingut a menys, Philip Marlowe (Liam Neeson), és contractat per a trobar a l'ex amant d'una glamurosa hereva (Diane Kruger), filla d'una coneguda estrella de cinema (Jessica Lange). La desaparició desenterra una xarxa de mentides i Marlowe es veurà embolicat en una recerca perillosa i mortal en la qual tots els implicats amaguen alguna cosa.

Rodatge

Liam Neeson, el nou Marlowe cinematogràfic, un paper que han interpretat en la pantalla noms com Humprey Bogart, Robert Mitchum o Elliott Gould, va rodar el novembre de fa dos anys a l’interior del bar Miami, transformat en la Schmidt’s Liquors, situada en la ficció en el 1145-1147 de Granvielle Street, a Bay City, el nom amb què Chandler es referia a Santa Mònica, a Los Angeles. El gros de la pel·lícula s'ha filmat a Irlanda i a Catalunya, a banda de Manresa, l’equip de Marlowe va rodar a Igualada, Sabadell, l’escola La Floresta de Sant Cugat o l’Hostal de La Gavina de S’Agaró.