Votació

Quines són les 10 millors cançons de Bruce Springsteen?

Un grup de crítics, periodistes i fans expliquen quines són els seus temes preferides de l'artista

Bruce Springsteen entre els guitarristes Nils Lofgren i Steve van Zandt en una imatge d'arxiu

Bruce Springsteen entre els guitarristes Nils Lofgren i Steve van Zandt en una imatge d'arxiu / ACN

Rafael Tapounet

Condensar una carrera discogràfica de mig segle en 10 títols emblemàtics és un repte sempre temerari. Si el protagonista d’aquesta carrera és Bruce Springsteen, la missió és directament impossible. Una bogeria. No només per la quantitat de ‘hits’ inapel·lables amb què el rocker de Nova Jersey ha construït la seva llegenda, sinó pel sentiment de devoció gairebé religiosa que presideix la relació dels fans amb el músic, que fa que cadascun dels seus seguidors tingui un personalíssim cànon de favorites.

Tot i així, aquí som per intentar-ho. En els dies previs al primer dels dos concerts de Springsteen a l’Estadi Olímpic, EL PERIÓDICO, del mateix grup editorial que Regió7, va preguntar a un grup de crítics, periodistes i fans (la nòmina apareix al final) quines eren, segons el seu parer, les millors cançons de l’artista a qui anomenen ‘Boss’. I d’aquestes votacions en va sortir el ‘top ten’ que ara presentem en ordre invers (la llista completa de les cançons esmentades i el detall de cada una de les votacions pot consultar-se aquí).

10.Badlands

9.Atlantic City

8.Candy’s room

7.Racing in the street

6.The river

5.Hungry heart

4.Jungleland

3.Rosalita (Come out tonight)

2.Born to run

1.Thunder road

Cadascun dels participants ha elaborat una llista de 10 cançons de Bruce Springsteen per ordre de preferència. De cada llista, es van atorgar 10 punts a la primera classificada, 9 a la segona, 8 a la tercera i així successivament. El rànquing final es va elaborar amb la suma dels punts rebuts per cada cançó. Han participat en les votacions Jordi Bianciotto (crític d’EL PERIÓDICO), Joan Cañete Bayle (subdirector d’EL PERIÓDICO), Mar Cortés (periodista, coautora de ‘Bruce Springsteen en España’), Alfred Crespo (codirector de ‘Ruta 66’ i editor), Ignasi Fortuny (periodista d’EL PERIÓDICO), Juan Manuel Freire (crític d’EL PERIÓDICO), Miqui Otero (escriptor), Alicia Rodríguez (periodista i promotora musical), Rafael Tapounet (periodista d’EL PERIÓDICO), Núria Torreblanca (guionista, redactora de ‘Julia en la Onda’), Salvador Trepat (responsable del portal ‘Point Blank’), Ramón Vendrell (periodista d’EL PERIÓDICO) i Maria Vila (advocada i opinant).