La sueca Loreen tatua el seu nom en la història d'Eurovisió

L'espanyola Blanca Paloma va quedar en 17è lloc després de rebre la puntuació més baixa del televot

La sueca Loreen amb el microfon de vidre de guanyadora d'Eurovisió 2023

La sueca Loreen amb el microfon de vidre de guanyadora d'Eurovisió 2023 / Europa Press

EFE

Com en la cançó que l'ha portat a la seva segona victòria en Eurovisió, "Tattoo", la sueca Loreen ha gravat aquest dissabte amb tinta indeleble el seu nom en la història i en la pell d'aquest festival com la primera dona que conquesta tal gesta.

Només un home fins ara l'havia aconseguit (Johnny Logan el 1980 i 1987) però de la mà tenyida amb henna i ungles esmolades d'aquesta artista d'orígens berbers, el seu país ha aconseguit a més igualar el registre màxim de set triomfs d'Irlanda i el dret a celebrar el festival en 2024, just quan es compleixen 50 anys de la coronació de "Waterloo" de ABBA.

Amb 583 punts en el seu poder, no es va donar finalment el gir que alguns anhelaven per a burlar les prediccions de les cases d'apostes i el finlandès Käärijä va haver de conformar-se amb el segon lloc i 526 vots, seguit de la israeliana Noa Kirel, amb 362. El cap de la taula el van completar Itàlia (350), Noruega (268), Ucraïna (243), Bèlgica (182), Estònia (168), Austràlia (151) i República Txeca (129).

L'espanyola Blanca Paloma i la seva nana d'arrel flamenca "EaEa" va haver de conformar-se amb el lloc 17 de 26 que la deixa molt lluny del "top 5" pronosticat inicialment malgrat obtenir la millor novena nota dels jurats professionals, però amb la més baixa de l'audiència.

La gala va arrencar amb una sorpresa en el vídeo protagonitzat per Kalush Orchestra, campions de 2022: Kate Middleton, la princesa de Gal·les, asseguda al piano per acompanyar des de Windsor la melodia de "Stefania".