Una jove de Puig-reig guanya el premi a la millor història del concurs literari AMIC-Ficcions

Elna Mateu Canal, estudiant de l’INS Pere Fontdevila de Gironella, s'ha endut un iPhone pel seu relat "Els homes de la meva vida"

Elna Mateu Canal de l’INS Pere Fontdevila de Gironella durant l'entrega del guardó

Elna Mateu Canal de l’INS Pere Fontdevila de Gironella durant l'entrega del guardó / AMIC

Redacció

La jove de Puig-reig Elna Mateu Canal ha estat guardonada aquest dimarts amb el premi a la millor història del concurs literari AMIC-Ficcions. L'estudiant de l’INS Pere Fontdevila de Gironella ha presentat el relat 'Els homes de la meva vida'. El jurat ha considerat que la història mereixia el primer premi per utilitzar “una prosa que enlluerna, un estil d'una maduresa sorprenent, darrere del qual s'endevinen moltes i moltes hores de lectura. De lectura gaudida, païda i ben garbellada."

El jurat del certamen, que celebrava la 15a edició, ha assegurat que "si la Mercè Rodoreda avui tingués quinze anys hauria escrit això. Poques vegades s'ha vist, en una veu tan jove, un potencial literari tan prometedor”. La berguedana s'ha endut un iPhone com a premi en una gala celebrada a l’Auditori del CaixaForum Barcelona.

Més de 320 persones d’arreu de Catalunya, Aragó, País Valencià i les Illes Balears han assistit a l’acte de lliurament de premis. L’esdeveniment, l’últim de cinc actes que s’han organitzat –Eivissa, Menorca, Mallorca, País Valencià i Catalunya –.

La gala ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vila; ; el president de l’AMIC, Ramon Grau; el director de l’Editorial Barcino, un dels projectes de la Fundació Carulla, Oriol Magrinyà; l'escriptor Jordi Sierra i Fabra i la guionista de sèries i concursant d’anteriors edicions d’AMIC-Ficcions Marta Vivet.