Will Champion (bateria de Coldplay) recorda que l'èxit "Viva la vida" "va néixer a Barcelona"

El tema es va fer popular quan Pep Guardiola el va utilitzar per a motivar als jugadors del Barça

Un concert de Coldplay

Un concert de Coldplay / RICARD CUGAT

El vincle de Coldplay amb Barcelona ve des de lluny i és "molt especial", segons el bateria Will Champion, que ha recordat que la capital catalana va ser un dels primers llocs que va visitar la banda després de signar contracte amb la discogràfica, fa 23 anys, i que la seva famosa cançó "Viva la vida" va néixer en aquesta ciutat.

En una entrevista concedida a TV3, Champion ha esmentat el tema central del disc de mateix títol, que els barcelonins van descobrir quan el bagenc Pep Guardiola el va utilitzar per a motivar als jugadors del Barça.

"Els cors d'aquest himne es van gravar a Barcelona fa 15 anys", ha recordat Champion, que anit va poder comprovar la intensa relació que té la ciutat amb la melodia quan la formació la va interpretar en l'últim dels quatre concerts que la banda ha ofert a l'Estadi Olímpic, dins de la seva gira mundial Music of the Spheres.

"La primera vegada que la vaig escoltar va ser en una església de Barcelona", ha dit, rememorant el viatge que va fer el quartet a Barcelona per a gravar el disc "Viva la vida" (2008), influenciat pels sons i l'atmosfera d'Amèrica Llatina i Espanya.

Durant aquella visita, Coldplay va recórrer diverses esglésies, només amb una guitarra acústica, un parell de micròfons, un ordinador portàtil i alguns cascos, buscant el so que ofereixen els temples.

"És molt especial", ha afegit Champion, en referència a la relació amb Barcelona d'aquesta cançó i del grup, que va actuar per primera vegada a la capital catalana a la sala Apol·lo davant 700 persones i la setmana passada va congregar més de 200.000 en quatre concerts.