La nova Orquestra del Miracle ja ho té tot a punt per debutar aquest dissabte davant del retaule barroc de Carles Morató

La formació, dirigida per Juan de la Rubia, oferirà un repertori heterogeni amb peces de Händel, Muffat i Bach

Juan de la Rubia dirigeix l'Orquestra del Miracle, que s'estrenarà aquest dissabte

Juan de la Rubia dirigeix l'Orquestra del Miracle, que s'estrenarà aquest dissabte / ACN

ACN

L'imponent retaule barroc de Carles Morató al santuari del Miracle de Riner (Solsonès), serà l'escenari, aquest dissabte, de l'estrena de la nova Orquestra del Miracle, formada per una vintena de músics. La creació de la nova orquestra és una iniciativa del Festival Espurnes Barroques i el director és l'organista Juan de la Rubia. Ell mateix ha explicat a l'ACN que l'orquestra està formada per un equip de músics "excel·lents" i ha avançat que en el concert de debut voldran mostrar la versatilitat de la formació. Per això, oferiran un repertori d'arrel barroca amb obres de Vivaldi, Händel, Muffat o Bach. "La música clàssica i barroca no té un públic de masses, però sí prou gran per omplir sales de concerts o esglésies", ha destacat.

L'Orquestra del Miracle neix amb vocació internacional i, a dia d'avui, està formada per una vintena de músics joves de Catalunya, però també de la resta de l'Estat i Europa. La seu de la nova formació és precisament el Santuari del Miracle i els músics faran els assajos en aquest entorn. El seu director, l'organista Juan de la Rubia, ha explicat que es tracta d'un equip de músics "excel·lents". "És una orquestra que neix amb la voluntat d'existir molts anys i, no només això, de tenir una progressió ascendent tant pel que fa al número de concerts com també a la qualitat", remarca el director.

De la Rubia destaca que el fet de néixer i tenir la seu al Miracle els dona una "identitat" com a orquestra. "El fet de relacionar-nos en un lloc tant especial és molt important per a nosaltres, ja que abans de néixer ja tenim la nostra petita identitat", ressalta el músic. Recorda que el santuari del Miracle és un espai amb "amb un nivell d'espiritualitat molt fort" i amb "molta energia" i això, assegura, els inspira i els ajuda a arrencar.  

La nova formació debutarà aquest dissabte a dos quarts de vuit del vespre al santuari del Miracle dins del festival Espurnes Barroques. De la Rubia explica que oferiran un programa "molt heterogeni" amb l'objectiu de "mostrar tot allò que ens agradaria fer en els propers concerts". Entre d'altres, l'orquestra interpretarà obres de Vivaldi, Händel, Muffat i un dels concerts de Brandenburg de Bach. A més, la soprano Marta Mathéu serà la "padrina" del concert.