Manresa estrena un mural sobre la vinya i el vi en el projecte Vi_suals

L’obra, de l’artista FMF, que substitueix l'exposició col·lectiva d'anteriors edicions, es pot veure al xamfrà de l’avinguda Bases de Manresa i l’Avinguda Universitària

El mural que ja es pot veure a la confluència entre l’avinguda Bases de Manresa i l’avinguda Universitària.

El mural que ja es pot veure a la confluència entre l’avinguda Bases de Manresa i l’avinguda Universitària. / AJM

Redacció

Manresa té des d’aquesta setmana una pintura mural a l'aire lliure que uneix patrimoni vinícola i patrimoni artístic. Es tracta d’una obra de l’artista FMF (Ferran Manalbens) que mostra el món de la vinya i el vi des d’un punt de vista fresc, esbojarrat i amb una paleta de colors molt saturada i brillant, que reflecteix elements clau d'aquest món com el raïm i el cep, la pedra seca i el paisatge. L’obra, emmarcada en el projecte Vi_suals i la Fira Viba, es pot veure a la confluència entre l’avinguda Bases de Manresa i l’avinguda Universitària.

FMF és un artista graduat en Belles Arts que ha treballat en l’entorn més clandestí de la cultura urbana i l’art de carrer. Aquesta obra de caràcter permanent substitueix l’exposició col·lectiva d’altres anys amb una proposta que vol subratllar la relació entre el patrimoni vitivinícola i el patrimoni artístic.

 Amb una trajectòria de deu anys, el projecte Vi_suals compta amb la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC).