El Festival Giracirc de Collsuspina engega avui una especial vuitena edició després de rebre el premi Zirkòlika 2022 de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya: recuperen els tres dies de certamen, com abans de la pandèmia i sumen dues companyies internacionals, una de mexicana i una de guatemalenca. Dotze companyies en total que ompliran els carrers d’aquest petit poble del Moianès, de prop de 400 habitants, que espera atraure entre 3.000 i 4.000 espectadors disposat a viure tres dies de circ.

La cooperativa feminista Magranes instal·larà una caravana perquè, amb formats i continguts adaptats a totes edats, es puguin intercanviar opinions sobre la sexualitat, l’afectivitat i els feminismes. Una vessant social del certamen que complementarà l’espectacle a càrrec de Circ Social. Un projecte inclusiu que inclou persones nouvingudes i del territori.

A més del clown mexicà Abraham Arzate i de la companyia Panchorizo, de Guatemala, també participaran al Giracirc la recent nascuda companyia Cils; Anna Confetti, la Cia. José Luís Redondo, La Lolamento amb l’espectacle Color, realitzat amb malabars amb foc o Rosa Roseta (Circ Los) amb el seu fill de 7 anys Arai a La vida Toroidal.