L'ÓH Festival és un certamen que va néixer amb la ferma intenció d'igualar en importància música, gastronomia i cultura. Una proposta de petit format que torna a apostar per un entorn com el Món Sant Benet amb expectatives de creixement, "l'any passat van venir al voltant de 1.500 persones, aquest any esperem rondar les 3.000" reconeixia Esteve Lombarte, CEO d'Acquistic, una de les entitats que el promouen. Unes intencions que han motivat que el certamen creixi pel que fa a dies, que passarà de dos a tres (12, 13 i 14 d'octubre), i a què innovi pel que fa a activitats.

A l'acte de presentació de la segona edició del certamen, a més de Lombarte, hi han assistit Carles Ribas, director adjunt de la Fundació Catalunya La Pedrera, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, i Carme Cruz, primera tinenta d'alcalde de la població bagenca. També s'ha pogut gaudir en directe de la rumba i sons brasilers de Canela N'Drama, i un tast de cocteleria a càrrec de Pau Cabot. Batanés ha expressat que confia cegament en "repetir l'èxit que va representar la primera edició", i ha assenyalat que "amb la feina feta pels promotors del festival i els treballadors del Món Sant Benet, la proposta fregarà l'excel·lència". Ribas també ha lloat l'estreta col·laboració entre entitats privades i públiques, afirmant que "quan s'assoleix aquest tipus de col·laboracions, el resultat és meravellós".

Quant a propostes locals, el batlle santfruitosenc ha avançat que "s'està treballant perquè els geganters puguin assistir al festival", i la primera tinenta d'alcalde ha confirmat que "dijous, es portarà un tast d'arròs perquè tots els assistents coneguin part del patrimoni de la població bagenca". Una proposta que pren força quan es té en compte que, segons el CEO d'Acqustic: "al voltant del 60% dels assistents de la primera edició eren de fora del Bages". De la mateixa manera que va passar l'any passat, que Lombarte ha qualificat "d'edició zero o pilot", els assistents podran adquirir una entrada cada dia que dona accés a totes les activitats, inclosos els concerts de Suu, dijous; Blaumut, divendres; i Joan Dausà, dissabte. També ha estat el CEO d'Acqustic qui ha valorat molt positivament que les entrades de dissabte ja estiguin exhaurides, i ha apuntat que l'única manera de veure a Dausà serà mitjançant la compra de l'abonament pels tres dies, una possibilitat, però, que "al ritme de venda actual, es pot acabar en una setmana".

El duet Canela N'Drama ja ofer un tast musical amb ritmes flamencs i brasilers Oscar Bayona

Més enllà dels caps de cartell, els promotors de l'ÓH Festival han manifestat que "la idea és que tothom pugui venir a passar el dia amb la família, amics o parella". Per a complementar l'estada a Sant Benet, també es podrà descobrir les diferents construccions de l'espai, "com una visita medieval al monestir, o a la casa d'estiu d'estil modernista del pintor Ramon Casas". El certamen també repetirà algunes de les propostes que, segons Lombarte, "van agradar i tenir especial èxit en l'edició anterior", com la Holi Party o la Silent Disco al mig del bosc. A més, s'ha apostat per portar, de nou, la furgoneta Art Truck, que funciona com a taller o aula artística.

Quan a propostes gastronòmiques, els promotors han destacat la presència del cocteler manresà David Navarro, que portarà dijous 12 d'octubre, al Món Sant Benet després de ser escollit millor bartender d'Espanya el 2023, mentre que dissabte serà el torn de la xef barcelonina Carlota Claver. El punt cultural del certamen el posarà el Festival Clam, amb qui han "cooperat amb l'objectiu de créixer plegats", i projectaran una selecció de Clermont-Ferrand subtitulada en català.

Els tiquets que donen accés a l'ÓH Festival es poden comprar a la seva pàgina web. En el cas dels infants menors de quatre anys, el preu de l'entrada és gratuït; mentre que els nens i nenes d'entre quatre i tretze anys hi podran entrar per una fracció de l'entrada general.