Rocío González (Manresa, 2003) va presentar-se el 3 de juliol al càsting de la 12a edició d'Operación Triunfo a Barcelona. No la van agafar. Lluny de rendir-se, la manresana es va desplaçar tres dies més tard fins a Saragossa per tornar a provar sort. Tampoc se'n va ensortir. González, que es coneix la dita, va viatjar el 17 de juliol fins a València, l'última parada dels càstings del concurs musical abans de l'aturada d'agost, per intentar aconseguir un dels famosos adhesius del concurs musical per passar a l'última fase. Aquest tercer intent va ser el definitiu. González es va convertir en una de les 148 finalistes d'aquesta edició del programa, que enguany es retransmetrà a través d'Amazon Prime Video a finals de 2023.

González ha declarat a Regió7 que no ha estat fins aquest divendres quan la direcció del programa li ha comunicat que no ha estat una de les escollides per disputar una plaça dins de l'acadèmia al càsting final. "Fins ara era a la fase limbo" comenta la jove. La manresana va aconseguir passar totes les fases del càsting fet al juliol a València, però ha hagut d'esperar dos mesos a que finalitzés la segona tongada de càstings - duta a terme al llarg d'aquest mes de setembre a les ciutats de Las Palmas de Gran Canària, Màlaga, Sevilla i Madrid- perquè el programa fes una última tria entre tots els seleccionats. Finalment, s'ha quedat a les portes.

Un 'no' que arriba després que l'artista manresana hagués probat sort en tres ciutats diferents. "A Barcelona em vaig desmotivar" explica en relació al primer càsting que va fer i en el que no va aconseguir la popular 'enganxina'. "Va ser un cop de realitat veure que no era gens fàcil aconseguir l'enganxina" relata. A Saragossa, "a la primera cançó ja em van dir que 'no'". La cantant bagenca explica que el rebuig li va deixar "un sabor amarg", però mai va tenir l'intenció d'abandonar. "Si no és un 'no' rotund, que no sigui per no intentar-ho" conclou González.

@operaciontriunfo Ya tenemos el VEREDICTO del GRUPO 2 🔥 En esta ocasión también han pasado a la siguiente fase 4 de 12 aspirantes 💙 ¡Enhorabuena! #OTValencia #OTCasting2023 #MusicaEnTikTok ♬ sonido original - Operación Triunfo 🎤

A València, la manresana va aconseguir la seva comesa després de cantar tres cançons. Va encandilar la directora de l'acadèmia, Noemí Galera, amb la interpretació de Me quedo contigo de Los Chungitos, Rolling in the deep d'Adele, Vuelvo a verte de Malú i va passar a la segona fase. Un cop acabats els càstings de totes les ciutats, es va convertir en una de les 148 finalistes. Aquest divendres, la manresana ha anunciat a través de les xarxes socials que no ha superat la tria per al càsting final. "Tinc moltes ganes de seguir lluitant per aconseguir el meu somni, ara més que mai" relata a la història penjada a Instagram.

La història de Rocío González on anuncia que no ha passat a la fase final del càsting

La història de Rocío González on anuncia que no ha passat a la fase final del càsting Instagram

13.000 aspirants; 148 finalistes

Un total de 148 aspirants han estat escollits després de finalitzar els càstings d'una edició que ha batut rècord d'assistència: més de 13.000 aspirants, en comparació als 10.000 que es van presentar el 2020. D'aquests, la direcció del programa ha fet una tria final i els pròxims dies 2 i 4 d’octubre prop d'un centenar de finalistes participaran al càsting final que es farà a la ciutat de Barcelona. D’aquí en sortiran els 18 aspirants que intervindran en la gala 0 per entrar a l’Acadèmia, una cosa que només faran 16. Això serà a finals d’aquest any, quan s’estreni ‘OT 23’ en exclusiva a Amazon Prime Video a Espanya i a més de 30 països i territoris de Llatinoamèrica.

Una altra manresana, protagonista d'un dels 'mems' virals dels càstings de la nova edició

Aina Mellado, de 21 anys, va ser de les primeres aspirants en presentar-se el 3 de juliol al càsting d'OT 2023 a Barcelona. Mellado va aconseguir la famosa ‘enganxina’, que li permetia passar a la següent ronda. Va ser precisament a la fase 2, quan abans de cantar, un grup de coloms va entrar a la sala i van protagonitzar, juntament amb la bagenca, un dels moments icònics que han deixat els càstings del concurs. Pots veure el vídeo del moment viral en aquest enllaç.Com funcionarà el càsting final?

Part del primer dia del càsting final s’emetrà en directe a través de Youtube i la resta del càsting es podrà veure en exclusiva a Amazon Prime Video més endavant, en dos programes especials de 45 minuts presentats per Xuso Jones. En aquests es recollirà el més destacat de tot el procés del càsting que es va desenvolupar entre el 3 de juliol i el 20 de setembre, amb especial atenció al càsting final i molt material inèdit. A través d’aquests dos programes especials es donarà a conèixer els futurs protagonistes d’‘OT 23’.