Regió7

Escena Catalana

ALIDÉ SANS

Divendres, 6 d’octubre. 20 h. Taverna. Gratuït. Nou treball de la cantant aranesa: cançons occitanes de tradició oral a Arraïtz, amb l’acompanyament de Iago Pico a la producció.

APEL·LES CAROD

Dijous, 5 d’octubre. 18.30 h. Plana de l’Om. 5/10 €. Amb el seu primer disc com a líder, Abismes i flors, el violinista i compositor casa les emocions amb el paisatge. Jazz, barroc, minimalisme pop.

BUM DITTY

Diumenge, 8 d’octubre. 20 h. Taverna. Gratuït. Aquest projecte encapçalat per Joana Gumí i Ned Somerville i centrat en l’estil old time, tradicional dels Apalatxes, va guanyar l’any passat el Concurs Sons. 

CAROLA ORTIZ

Divendres, 6 octubre. 16.30 h. Els Carlins. 5/10 €. Cantareras, nom de les dones que omplien les cànteres d’aigua a la font i al riu, és el quart projecte de l’artista egarenca Carola Ortiz. 

CRIATURES

Diumenge, 8 d’octubre. 12 h. Plana de l’Om. 5/10 €. Després de deu anys de trajectòria, el grup Criatures continua investigant el concepte de cambra d’arrel i publica disc, Fenaquistoscopi.

JAZZWOMAN AMB SO DE COBLA

Dijous, 5 d’octubre. 20 h. Taverna. Gratuït. Trobada artística de la rapera amb el so de la cobla. La valenciana ha publicat dos treballs, el darrer, Atlantis, el 2022. 

JOANA DARK

Divendres, 6 octubre. 19 h. Teatre Conservatori. 5/10 €. Amb Lo secà, el seu segon treball, continua experimentant i reinterpretant les melodies tradicionals de veus femenines.

LA COSINA

Dissabte, 7 d’octubre. 23 h. Taverna. Gratuït. Nou projecte musical (festiu, alegre i compromès) de l’acordionista Clara Colom,

fundadora del grup Roba Estesa.

LA GRAVETAT DE COULOMB

Dissabte, 7 d’octubre. 20 h. Taverna. Gratuït. L’Efecte Doppler està pensat per ballar i pren com a referència els gèneres típics dels balls de gitanes tradicionals del Vallès i el Maresme.

LA PRENDA ROJA

Divendres, 6 d’octubre. 22 h. El Sielu. Gratuït. Les cantaores Ana Brenes, Sara Sambola i Cristina López experimenten amb tendències actuals com l’electrònica i la música urbana.

MARC DEL PINO

Dissabte, 7 d’octubre, 18 h. La Taverna. Gratuït. Marc del Pino presenta el seu primer disc en solitari, una proposta de concert ball amb composicions pròpies per a acordió diatònic.

MUCHACHO Y LOS SOBRINOS

Divendres, 6 d’octubre, 00.30 h. La Taverna. Gratuït. Avançament del nou disc de Muchacho y Los Sobrinos, rumba catalana amb el ventilador com a pal de paller de les composicions,

OMAC

Divendres, 6 d’octubre. 21 h. Sala Gran del Kursaal. 8/10 €. L’OMAC estrena, Crui, un concert que explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus.

ORQUESTRINA TRAMA

Dissabte, 7 d’octubre. 19 h. Plaça Sant Domènec. Gratuït. Trapala és un directe festiu que inclou les músiques del darrer treball d’aquest grup de joves vinculats a la música i cultura tradicional del Pirineu.

SOL I SERENA

Diumenge, 8 d’octubre. 16.30 h. Els Carlins. 8/10 €. Un dels grups de referència del folk català i amb molta projecció a Europa celebra vint anys amb Remember Vint-aix.

TONI CASASSAS

Diumenge, 8 d’octubre. 11 h. Refugi de la Renaixença. 10/12 €. Performance crua i austera de cançons d’arrel dels països catalans que entronca amb melismes arabescos i harmònics sards.

ALBA CARETA & HENRIO

Dijous, 5 d’octubre. 16.30 h. Els Carlins. 5/10€. L’avinyonenca Alba Careta i l’igualadí Henrio s’uneixen per confegir una proposta onírica, Udolç, el tercer disc del Càntut, centrat en les cançons de bressol que han passat de generació en generació, principalment recollides a l’arxiu del projecte. 

stats