Regió7

Escena Mediterrània

ALI DOGAN GÖNÜLTAS

Divendres, 6 d’octubre. 19.30 h. Plana de l’Om. 5/10€. L’artista turc presenta Kigi, treball de memòria musical fruit de deu anys d’investigació de la tradició oral d’Anatòlia.

CARLES DÈNIA

Dissabte, 7 d’octubre. 22.30 h. Teatre Conservatori. 10/12€. El cantant valencià estrena a Manresa el seu nou treball, Mússol, proposta intimista, plena de llum i d’arrels mediterrànies.

DAVIDE AMBROGIO

Divendres, 6 d’octubre. 17.30 h. Plana de l’Om. 5/10€. Evocazioni e Invocazioni, espectacle immersiu al voltant de la veu amb què Ambrogio trenca barreres entre tradició i modernitat.

DJAZIA SATOUR

Dissabte, 7 d’octubre. 17.30h. Plana de l’Om. 5/10€. La cantant i compositora algeriana s’uneix al pianista Pierre-Luc Jamain per donar un gir original al seu repertori. 

EL DILUVI

Diumenge, 8 d’octubre. 00.30 h. Taverna. Gratuït. Diversitat i esperit festiu i reivindicatiu d’aquest sextet valencià de mestissatge que estrena nou treball, El primer ball.

JULIÁN MAYORGA

Dissabte, 7 d’octubre. 22.30 h. El Sielu. Gratuït. Mitologia andina en diàleg amb poesia experimental, cançó llatinoamericana d’avantguarda i música tradicional colombiana.

LA MARIA

Dissabte, 7 d’octubre. 19 h. Teatre Conservatori. 5/10€. La cantant d’Oliva que està revolucionant el cant valencià presenta el seu primer treball d’estudi, L’Assumpció.

LES MÉCANOS

Dissabte, 7 d’octubre. 13 h. Taverna. Gratuït. Veu i percussió amb un repertori de cançons de treball, de lluita, d’amor, de religió i de festa, de França i Occitània. 

LORENA ÁLVAREZ Y SUS RONDADORES

Dissabte, 7 d’octubre. 16.30 h. Els Carlins. 5/10€. Amb músics de la Val d’Echo (Osca), l’asturiana reivindica les possibilitats de la música folklòrica.

MEDITERRANEAN BAGPIPES COMPANY

Divendres, 6 d’octubre. 18 h. Plaça Sant Domènec. Gratuït. Viatge i pont musical per la Mediterrània (Itàlia, Turquia iCatalunya) amb Francesc Sans (sac de gemecs).

NOÈLIA LLORENS

Diumenge, 8 d’octubre. 13 h. Taverna. Gratuït. La jove cantaora valenciana presenta a Titana les cançons de música tradicional que l’han acompanyat des que va començar a cantar, als 9 anys.

PETROS KLAMPANIS

Divendres, 6 d’octubre. 18.30 h. El Sielu. Gratuït. El baixista i compositor Klampanis mira el passat i el futur per transforma la música tradicional grega amb el seu nou projecte Tora Collective.

RODRIGO CUEVAS

Dissabte, 7 d’octubre. 21 h. Sala Gran del Kursaal. Exhaurides. L’agitador folklòric asturià presenta La Romería, nou àlbum i nou espectacle, produït per Eduardo Cabra (Calle 13).

SEDAÇ

Dissabte, 7 d’octubre. 17 h. Plaça Sant Domènec. Gratuït. Amb el seu 30è aniversari, els Germans Martorell, històrics del ball folk mallorquí, presenten un nou grup de ball de bot. 

DUNJALUK

Dissabte, 7 d’octubre. 19.30 h. Plana de l’Om. 5/10€. Dunja Bahtijarevicći Luka Capeta. Aquest duet de Zagreb, Croàcia, centra el seu treball en la reinterpretació de cançons de la tradició bosniana sevdah, que tracta temes com l’amor, la nostàlgia o la relació de l’individu amb la comunitat i les restriccions socials, amb una expressió musical moderna que les porta al present.

stats