Regió7

Dansa i Arrel

AUKERAN DANTZA KONPAINA

7 i 8 d’octubre. 16.30 h. Plaça Europa. Gratuït. La companyia de dansa basca convida el públic a un exercici d’obertura al moviment, del cos i de la ment.

BILAKA

Dissabte, 7 d’octubre. 17.15 i 19.15 h. Pati de l’Anònima. Gratuït. El coreògraf Eneko Gil convida els intèrprets a una introspecció basada en el cant ancestral dels pastors de les muntanyes de Zubero.

CARMEN MUÑOZ

Dissabte, 7 octubre, 18 Nau de l’Anònima. 5/10 €. Un cos passional que experimenta, reflexiona i des del flamenc travessa l’espai i compon la seva dansa al seu so. 

CIA BERTA BALIU

7 d’octubre, 22 h i 8 d’octubre, 11 h. Façana del Conservatori de Música. Gratuït. Projecte de nova creació en dansa vertical que fa revisió i homenatge a la cultura dels castells.

ESBART DANSAIRE DE RUBÍ

Diumenge, 8 d’octubre. 18.30 h. Sala Gran del Kursaal. 8/10 €. L’esbart de Rubí celebra el seu centenari estrenant nou espectacle de gran format, Nemini Parco, basat en el mite d’Orfeu i Eurídice.

ESBART ROCASAGNA

7 i 8 d’octubre, 12 h. Plaça Europa. Gratuït. Peça creada i dirigida per Quim Bigas, on l’esbart es planteja com es ballarien les danses tradicionals si haguessin evolucionat amb el temps. 

FERNANDO LÓPEZ

Diumenge, 8 d’octubre. 13 h. Sala Petita del Kursaal. 5/10 €. Flamenco negro. Treball de creació coreogràfica se centra en el tango flamenc, creat als barris extramurs de l’Habana.

FRAN SIEIRA 

6 d’octubre, 19 h. 7 d’octubre, 12.30 h i 18.30 h. Pati del Kursaal. Gratuït. Amb el folklore gallec com a eina de treball, Coreografías dun DeMente parla de l’estigma de les malalties mental.

JOAQUÍN COLLADO

Dijous, 5 d’octubre. 18 i 20.30 h. Pati del Kursaal. Gratuït. El ballarí i coreògraf, amb Pol Jiménez, explora la relació que es dona en un ball a dos, posant èmfasi en qüestions de rols i gènere.

L’ESBORD

6 d’octubre, 16.30 h i 7 d’octubre, 16 h. Museu. Exhaurides. Pere Seda i Sònia Arias exploren les contradiccions de treballar amb la música i la dansa d’arrel, on es barregen la culpa, la vergonya i l’odi.

LAMAJARA

Divendres, 6 d’octubre. 16.30 i 19 h. Plaça Europa. Gratuït. Mirada a les festes tradicionals per analitzar les seves narratives i reinterpretar-les des de l’actualitat. 

LARA BROWN

Dijous, 5 d’octubre. 18.30 h. Pati del Kursaal. Gratuït. Reflexió performativa que planteja com arxivem els moviments d’arrel i les danses populars de fa segles: Lo imposible es desaparecer.

MAGÍ SERRA

Divendres, 6 d’octubre. 22.30 h. Nau de l’Anònima. 5/10 €. Partint de la transhumància artística de 2020 Brots transhumants, el ballarí i coreògraf reflexiona sobre com habitem els espais.

MOON RIBAS I QUIM GIRÓN

Dissabte, 7 d’octubre. 13 i 16.30 h. Zona Pont Noue. Gratuït. Espectacle itinerant que convida el públic a pasturar amb la Moon Ribas (artista cíborg) i Quim Girón (acròbata). Amb el músic Joan Cot.

QUIM BIGAS

Dissabte, 7 d’octubre. 13 h. Pati de l’Anònima. Gratuït. Quim Bigas compartirà i ensenyarà materials del procés de creació de l’espectacle ERA de l’Esbart Rocasagna de Gelida. 

RAQUEL GUALTERO SORIANO

Divendres, 6 d’octubre. 17.30 i 20 h. Pati del Kursaal. Gratuït. Amb 360º, Gualtero mira cap a les seves arrels colombianes per crear una peça on el gir és l’eix vertebrador.

SARA CANO

Divendres, 6 d’octubre. 21.45 h. Pati de l’Anònima. Gratuït. Peça de dansa creada per donar visibilitat a la història de les dones a qui se’ls ha negat tenir veu pròpia. Folklore i feminisme.

VANESA AIBAR & ENRIC MONTFORT

Dissabte, 7 d’octubre. 19.30 h. Sala Petita del Kursaal. 8/10 €. En aquest assaig de flamenc els dos artistes es repten l’un a l’altre i es mesuren amb els seus propis límits.

VISITANTS

6 i 7 d’octubre, 20 h. Plaça Major. Gratuït. Olea és la tercera peça d’una trilogia (amb foc i pirotècnia), sobre tres cultius ancestrals mediterranis: el cereal, la vinya i l’olivera. Música d’Efrén López.

VÍCTOR PÉREZ ARMERO

Divendres, 06 octubre. 18 h. Sala Petita del Kursaal. 6/8 €. Amb Rel i Grapa el ballarí Víctor Pérez Armero situa el seu cos al llindar entre tradició i contemporaneïtat en un intent d’entreteixir memòries i instants passats en l’expressió del present. La música és el detonant d’una dansa on la transformació és constant. L’arrel portada al present.

stats