La veu d'Òscar Dalmau ha servit per parlar de bolets, per fer jugar els concursants d'El Gran Dictat, per donar a vida a personatges estrafolaris a la ràdio i ara també és la veu que explica històries populars als infants en el programa Els contes de la Pinya, que s'emet al canal infantil SX3, la nova denominació del Super 3. El conegut locutor i presentador narra contes com els d'Els Tres Porquets, La Ventafocs, El flautista d'Hamelin, Hansel i Gretel, L'aneguet lleig fins a un total de 18 en companyia de la seva gosseta Pinya. La versió audiovisual, accessible també des de la web www.ccma.cat/tv3/sx3/, té des d'avui dilluns 20 de novembre una versió en format de llibre que publica La Galera i s'adreça als nens i les nenes a partir de 3 anys.

Tant a la televisió com en el volum -que té 160 pàgines i es veu a un preu de 16.95 euros-, els contes estan il·lustrats per alguns dels artistes catalans de més renom del gènere, entre ells la manresana Maria Picassó, el bagenc d'adopció Joan Turu i el martorellenc Oriol Malet, tres il·lustradors de la Catalunya Central. En la relació també hi figuren Mercè Canals, Zuzzana Celej, Magda Codina, Àfrica Fanlo, Lluís Farré, Liliana Fortuny, Òscar Julve i Montse Tobella. Com en el format audiovisual, en els dibuixos del llibre també hi ha un repte pels joves lectors: trobar la Pinya camuflada.

Segons dades facilitades per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Els contes de la Pinya, que es va estrenar a l'estiu, supera les 250.000 reproduccions i és el quart programa més vist a la carta del SX3. En l'emissió televisiva, té una quota mitjança del 10.6 % en el públic de nens i nenes de 4 a 12 anys.