El Palau Robert inaugura l’exposició ‘Aurora Bertrana, polièdrica’

Textos, fotografies i documents pretenen donar una visió de l’autora des del punt de vista personal i cultural

Aurora Bertrana en els darrers anys de vida. Memòries del 1935 fins al retorn a Catalunya

Aurora Bertrana en els darrers anys de vida. Memòries del 1935 fins al retorn a Catalunya / Ed. Pòrtic

ACN

El Palau Robert inaugura aquest dimarts l’exposició ‘Aurora Bertrana, polièdrica’, comissariada per l’escriptora i filòloga Adriana Bàrcia, que es podrà veure fins al 29 de setembre. Es tracta d’una mostra divulgativa sobre l’escriptora amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. A través de textos, fotografies i documents es pretén donar una visió àmplia de l’autora, una figura polièdrica, tant des del punt de vista personal com cultural. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el secretari general de Cultura, Jordi Foz, i la directora general de Difusió, Eva Pomares, seran els encarregats d’inaugurar la mostra.

Els organitzadors han destacat que la mostra vol difondre “les cares tan diverses, però alhora tan complementàries, d’una dona cabdal de la Catalunya del segle XX mostrant-la, també, com a personatge recuperat en ple segle xxi gràcies, precisament, a aquesta personalitat tan trencadora com polifacètica”.

La comissària Adriana Bàrcia (Girona, 1975) és escriptora i filòloga (Màster en Filologia Catalana - UAB), des que va fer la tesina sobre les conferències inèdites de feminisme i viatges d'Aurora Bertrana ha editat i difós aquesta autora amb activitats diverses. 

Entre d'altres, ha estat editora i curadora d'obres com Aurora Bertrana. ‘Avui us parlaré. Conferències’ (1930-1967) (Diputació de Girona); ‘Cendres’ (Ela Geminada); ‘Vent de grop’ (Ela Geminada); ‘La ciutat dels joves’ (Males Herbes); ‘Edelweiss’ (Rata edicions); ‘Nàufrags’ (La Magrana) o ‘Àlbum Bertrana’ (PEN Català). Actualment fa recerca a Suïssa i treballa en la reedició de ‘Memòries fins al 1935’ i ‘Memòries del 1935 fins al retorn a Catalunya’ (Diputació de Girona, en procés).