Rodatge de "Crims" a Manresa: Carles Porta filma escenes de la nova temporada a la ciutat

La gravació, en la segona visita de l'equip a Manresa, es va fer al carrer Vallfonollosa i a l'Anònima

En el darrer mes i mig també han rodat a la capital del Bages el manresà Miki Esparbé i David Verdaguer

Carles Porta ha aconseguit amb els vuit capítols de "Tor" gairebé 3 milions d’espectadors a TV3

Carles Porta ha aconseguit amb els vuit capítols de "Tor" gairebé 3 milions d’espectadors a TV3 / 3CAT/ACN

Susana Paz

Susana Paz

En el darrer mes i mig, ha visitat Manresa l’equip de Crims, de Carles Porta, que va rodar escenes de suport per a la cinquena temporada de la sèrie, al carrer Vallfonollosa i a l’Anònima. És la segona vegada que visiten la ciutat. També, el manresà Miki Esparbé, que va filmar al Centre Hospitalari escenes de la producció Wolfgang (Extraordinari), de Javier Ruiz Caldera; i l’actor David Verdaguer amb El mal, un thriller de vuit episodis que s’estrenarà a 3Cat i a TV3.

A l'abril, Hoyte van Hoytema (1971), Oscar a la millor fotografia per Oppenheimer, de Christopher Nolan, va ser a Manresa per rodar tot el dia al Centre Hospitalari i pels voltants de les Bases de Manresa una producció internacional.

El 2023, la ciutat va acollir el rodatge de 54 produccions -sèries, pel·lícules, anuncis publicitaris, curtmetratges, programes de TV, videoclips i documentals-, superant les 41 produccions que es van rodar l’any 2022, i aconseguint un retorn econòmic directe de prop de 600.000 euros Entre les produccions realitzades l'any passat destaca, sobretot, el rodatge de la premiada pel·lícula Saben aquell, precisament amb David Verdaguer, i la sèrie El cuerpo en llamas. Les propostes que van provocar més expectació a la ciutat van ser la filmació de la marca d’automòbils Toyota i de la plataforma de cites Tinder i el ressò de l’espot dels Gaudí, rodat a Manresa i amb 265.000 visionaments a les xarxes socials, va suposar una "bona plataforma de la projecció" de la ciutat.