El cantant Gonzy fa vibrar Manresa malgrat la pluja

El cantant d'X'CLUSIVO va començar la seva gira a la sala 'La Pera Llimonera' (antic Casablanca)

Gonzy, que ha tingut prop de 30 milions de reproduccions a Spotify, ha fet l'únic concert a Catalunya

Gonzy durant el concert a la sala de festes 'La Pera Llimonera', antic Casablanca

Gonzy durant el concert a la sala de festes 'La Pera Llimonera', antic Casablanca / La Pera Llimonera

Redacció

La pluja de divendres a la nit no va aturar que el cantant Gonzy, d'X'CLUSIVO, omplis la sala 'La Pera Llimonera' (antic Casablanca) amb una capacitat per 496 persones. La majoria del públic, jove, va cantar i saltar totes les cançons d'un dels artistes amb més projecció del moment en R&B.

El seu primer gran hit, X'CLUSIVO (març 2024) ha estat 26 setmanes al top 1 Espanya de Spotify i ha tingut pràcticament 30 milions de reproduccions en la plataforma. L'artista ,etiquetat fa pocs mesos d’emergent, es troba després de l'èxit del seu últim single Friki (abril 2024) en procés de consolidar-se com una de les cares més reconegudes del panorama musical hispà de latin R&B i reggaeton.

Gonzy va arribar a Manresa aquest divendres dia 5 a la Pera Llimonera (antic Casablanca) a les 23.30 h per a presentar la seva nova gira Eurotour que recorrerà València, Huelva, Màlaga, Granada, Gran Canària, Alacant i Múrcia. L’artista va debuta a la capital del Bages en el que ha estat el seu únic concert a Catalunya.

"Vam tenir molta sort", reconeix Nico Gutiérrez, director de La Pera Llimonera, però "també vam patir". El local manresà, al polígon dels Trullols, té un aforament de 496 persones i va acollit un artista que omple espais molt més grans. Nico reconeix que l'actuació ha estat possible gràcies a la relació que mantenen amb l'agència que porta l'artista. "Ens vam poder adaptar a Gonzy", diu Gutiérrez, però el factor clau va ser que ell accedís a començar la gira a Manresa en "petit comitè", com destaca el director. El tour inicialment, començava el dissabte a València.

Manresa ha estat l’única ciutat catalana en el nou calendari de l’artista cubanoamericà i la sala manresana, amb un públic que ha arribat des de Manresa i el Bages, però també de Sabadell, Badalona i Terrassa. Segons el director de la sala, el concert és «una oportunitat» de veure un músic en ascens: « D’aquí a un any serà un artista que només farà festivals»

Un cop acabat el concert la sala va obrir portes fins a omplir-ne l'aforament.

TEMES