La popular sèrie de dibuixos animats The Simpsons comptarà, per primera vegada en els 33 anys d’història, amb un personatge sord que necessitarà l’ús del llenguatge de signes, segons informa la cadena CNN. Encara que els personatges de la veterana ficció només tenen quatre dits, faran servir el llenguatge de signes nord-americà en aquest innovador episodi que s’estrenarà la setmana que ve als Estats Units. «És molt difícil fer un ‘primer capítol’ com aquest després de 722 episodis. Però no podria estar més entusiasmat amb ell», ha afirmat el productor executiu Al Jean, segons la cadena nord-americana.

L’episodi es titula The Sound of Bleeding Gums i se centra en el personatge de Lisa Simpson, una de les filles de la famosa família. Lisa descobreix que el seu model a seguir i músic preferit, el ja desaparegut saxofonista Bleeding Gums Murphy, té un fill sord que necessita un implant coclear. La jove es deixa portar per intentar ajudar el fill, Monk Murphy.

La trama de l’episodi està inspirada en la vida de Loni Steele Sosthand, l’escriptora principal de la sèrie. «Loni va proposar convertir el fill de Bleeding Gums Murphy en un home que va néixer sord i que mai no va poder escoltar la música del seu pare», va dir el mateix Jean a la CNN.