Ocells de diferents colors i un colom que els acull són els protagonistes d'un àlbum il·lustrat infantil que, amb el títol de "Imagine", ensenya als més petits el missatge de pau de la revolucionària cançó que John Lennon va escriure el 1971, un llibre que prologa la seva vídua, Yoko Ono.

"Hauríem de tractar igual totes les persones, sense importar-nos d'on siguin o si parlen un altre idioma. Com el colom d'aquest llibre, que accepta tots els altres ocells: li és igual el color de les seves plomes o la forma del seu bec" , assenyala Yoko Ono en el pròleg de l'obra, de l'editorial Flamboyant, que reprodueix la lletra de la famosa cançó amb il·lustracions de l'artista gràfic francès Jean Jullien.

El 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, va ser la data triada per la publicació de l'àlbum, simultània en diversos països, i els drets de venda seran destinats íntegrament a Amnistia Internacional, l'himne oficial de la qual és "Imagine".

Jullien ha traslladat amb les seves il·lustracions els valors de la tolerància i el respecte cap a la resta de la humanitat que va defensar Lennon en la seva cançó, de la qual Yoko Onno serà declarada coautora.

Un llibre molt especial per a la vídua de Lennon que expressa en el pròleg la seva alegria per veure el text escrit pel seu marit en un àlbum que considera "bonic".

"Amb 'Imagine' va compondre una cançó que reclamava la pau a tot el món" i avui en dia es necessita la pau molt més que mai, "per la qual cosa les seves paraules segueixen sent molt importants", assegura.

Encara que l'àlbum va dirigit a nens d'entre 5 i 12 anys, l'editorial creu que seguir la lletra d'aquest "himne mundial" és també una bona ocasió perquè els adults puguin compartir amb fills, nebots, néts ... aquest missatge de pau.

Amnistia Internacional ha expressat a Yoko Ono la seva "amabilitat" per permetre que s'utilitzin en el llibre les "meravelloses paraules" de John Lennon: "Aquest llibre parla d'alguna cosa que ens ajuda a gaudir de la vida amb alegria i sense por: la pau . Perquè prosperi hem de tractar a tothom amb cortesia, equanimitat i justícia ".