Minotauro ha publicat 'Beren y Lúthien', "la gran història d'amor de la Terra Mitjana", de J.R.R. Tolkien, editada per Christopher Tolkien i il·lustrada per Alan Lee, ha informat l'editorial en un comunicat.

'Beren y Lúthien' està inspirada en la pròpia història d'amor real de Tolkien amb la seva esposa Edith --de fet, aquests noms apareixen en la seva tomba--, i es publica com a llibre independent per primera vegada més d'un segle després de la seva concepció.

El llibre compta amb nou làmines a tot color de l'artista Alan Lee, a més d'il·lustracions en blanc i negre integrades en el text; totes les il·lustracions s'han creat especialment per a aquesta edició.

L'edició original en anglès d'Harper Collins, que va sortir a la venda al juny de 2017, va vendre més de 30.000 exemplars només en el primer mes i es va col·locar en les llistes dels més venuts --'Publishers Weekly'--.

J.R.R. Tolkien va escriure una primera versió de 'Beren y Lúthien' el 1917, després de tornar de França i de la batalla del Somme, i va tornar al llarg de tota la seva vida diverses vegades a la història.

Un segle després, Christopher Tolkien ha narrat la història en paraules del seu pare oferint, en primer lloc, la seva forma original, i a continuació passatges en prosa i vers de textos posteriors.

Presentats en conjunt per vegada primera, revelen aspectes argumentals i estilístics de la història que es van perdre més tard.