Bruguera tornarà a les llibreries aquesta tardor amb la voluntat de "recuperar l'esperit que durant dècades la va convertir en l'editorial de 'tebeos' de referència". Segons un comunicat de Penguin Ranodom House difós aquest dijous, a partir de setembre aquest grup editorial publicarà sota aquest segell 45 títols l'any. En aquesta nova fase, Bruguera apostarà tant per autors consagrats, com Francisco Ibañez, Jan o Escobar, com per noves promeses del còmic, com Inés Jimm. A més, amb la voluntat de donar visibilitat a les noves generacions, a partir del 2019 es convocarà el Premi Bruguera de Còmic i Novel·la Gràfica, que estarà dotat amb 12.000 euros.

La consellera delegada de Penguin Random House, Núria Cabutí, s'ha mostrat orgullosa "de tornar a posar a les llibreries un segell que va albergar en el seu catàleg tant talent i que va incorporar a la lectura generacions senceres".

Des dels seus inicis, però especialment entre els anys quaranta i setanta, Bruguera va revolucionar l'edició en llengua castellana amb el descobriment de nous talents. En aquesta nova fase, Bruguera apostarà per aquests autors, que ara ja són considerats grans clàssics, amb els quals va aconseguir l'èxit. Per aquesta raó, reeditarà moltes d'aquelles obres que no han tornat a veure la llum des que van ser publicades per primera vegada.

Coincidint amb el rellançament del segell, es recuperaran alguns dels seus continguts més emblemàtics de Bruguera. Alguns dels títols programats de cara al darrer trimestre d'aquest 2018 són 'Lo major de Vázquez', una edició inèdita de les millors pàgines dels personatges creats per Manuel Vázquez com les germanes Gilda, l'agent secret Anacleto o la família Cebolleta. També sortirà a la llum 'Lo major de sir Tim O'Heo de Raf', que reunirà per primera vegada les cinc histories llargues protagonitzades per sir Tim O'Theo. També es publicarà 'Lo mejor de las aventures cortas de Mortadelo y Filemón', 'El Jabato 60º Aniversario', 'El gran libro de Superlópez' o 'Zipi y Zape', entre molts altres.

Paral·lelament, Bruguera també apostarà per noves veus el panorama espanyol com Inés Jimm, una jove promesa de la il·lustració capaç de connectar amb la sensibilitat més contemporània amb els seus dibuixos i els seus missatges.

Panorama internacional

A més del fons editorial provinent de l'escola Bruguera, Edicions B va comptar amb èxits internacionals que també es reeditaran en els pròxims mesos sota aquest segell com 'Calvin y Hobbes' o 'Los Simpson'.