El fiscal ha demanat aquest dijous al judici aixecar el segrest del llibre «Fariña» sobre el narcotràfic gallec del periodista Nacho Carretero i desestimar la demanda de l'exalcalde d'O Grove José Alfredo Bea Gondar de mig milió d'euros d'indemnització a l'autor ia l'editorial per ser esmentat.

Un jutjat de Collado Villalba (Madrid) ha celebrat la vista i en la mateixa la Fiscalia i els demandats (el periodista i Llibres del KO) han sol·licitat la desestimació de la demanda en estimar que la menció a l'exalcalde de l'esmentat municipi de Pontevedra en el llibre es basa en una sentència de l'Audiència Nacional que el va condemnar per blanqueig diners relacionat amb el narcotràfic.

Per la seva banda l'advocat de Bea Gondar ha reclamat una indemnització de mig milió d'euros ia la seva sortida del Jutjat l'exalcalde ha manifestat a Efe que li ha dit a la jutgessa que es va veure atacat en el seu dret a l'honor per ser relacionat amb el narcotràfic i que la sentència de l'Audiència Nacional va ser anul·lada pel Tribunal Suprem.

«Els diners és el de menys i la quantitat reclamada depèn del que decideixi l'advocat però vaig haver de suportar en diverses ocasions sentir al meu besnét de 7 anys dir-me que altres nens li deien narcotraficant», ha lamentat Bea Gondar. El judici s'ha celebrat a porta tancada per la jutgessa substituta de la titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Collado Villalba.

Fonts dels demandats han assenyalat a la sortida que tant el fiscal com els advocats defensors han estimat que no es donen les circumstàncies per estimar vulneració del dret a l'honor ja que la sentència del Suprem va absoldre Bea Gondar per altres delictes.