En l´edició autòctona de llibres de coneixements per a infants sempre hem trobat a faltar aquells llibres que acompanyen el text amb il·lustració científica, buit que ve a omplir aquesta magnífica obra de Roc Olivé, un especialista que ja havia publicat un llibre de dinosaures, també amb Cossetània, el 2013.

Al llibre s´hi inclouen tota mena de vertebrats, sobre la base d'una tria que respon a criteris de proximitat de l´hàbitat, d´espectacularitat o de raresa. Els animals s´organitzen amb criteris científics, en funció de l´orde, i s´especifica que, per a una millor identificació, s´han ordenat les aus dins la seva pròpia classe dins els rèptils. Aquesta classificació, presentada de manera molt gràfica, serveix de sumari per poder consultar la classe que ens interessa.

A cada pàgina s´hi disposen els animals, en unes acurades il·lustracions que els representen en la postura que evidencia més clarament les seves característiques, i que s´acompanyen d´una fitxa amb el nom català, el llatí, les dimensions, la distribució, l´hàbitat i algunes observacions específiques relatives a la seva alimentació, longevitat o hàbits. Fullejar el llibre, o consultar una dada concreta d´un animal, serà un veritable plaer per a petits i grans, que es podran entretenir amb els detalls de les imatges i gaudir de la seva espectacularitat.

Títol: Guia dels animals

Autor/a: OLIVÉ POUS, Roc

Editorial: Cossetània

Pàgines: 64

A partir de 7 anys