Aquest és un recull de vint-i-cinc cançons de bressol escrites amb gràcia pel poeta vigatà Víctor Sunyol i il·lustrades amb enginy per la inconfusible Olga Capdevila. Així, Sunyol i Capdevila conjuguen les seves arts fins a aconseguir una barreja sorprenent entre la poesia conceptual, innovadora i trencadora de l´autor i les imatges amb retoladors i acrílics de la il·lustradora, que es caracteritzen per una plàstica d´una innocència i senzillesa formal francament inspiradora. Per Sunyol, doncs, hi ha moltes cançons de bressol. Algunes són per buscar, precisament, la son, per tancar els ulls; d´altres, en canvi, són per a qui vetlla les hores, per adormir-se a trossos i, fins i tot, per despertar-se. Tots aquests versos més o menys dormilegues, juntament amb molts altres més, són els que s´apleguen en aquest llibre.

És cert que, tradicionalment, la cançó de bressol és un dels primers moments de la infantesa en què es descobreix la música i la paraula, perquè el cant embolcalla els infants per ajudar-los a adormir-se. Tanmateix, ara Víctor Sunyol recupera aquesta tradició revestint-la amb un llenguatge contemporani i sense renunciar al ritme ni a la melodia que sorgeix de la lectura en veu alta. Ho fa, a més, tant per als més petits com per a aquells que pensen que ja són més grans, ja que tots dos hi trobaran coses diferents, però alhora coincidiran en l´hora de tancar els ulls, que, segons l´autor, sempre arriba. Això sí, abans hauran de delectar-se amb les il·lustracions d´Olga Capdevila, que, discretes, acompanyen aquests poemes per somiar tan desperts com adormits.

A poc a poc. Cançons de bressol Escriptor/a: SUNYOL, Víctor Il·lustrador/a: Olga Capdevila Editorial: Comanegra Pàgines: 64. Per als més petits.