L'escriptor barceloní Pol Beckmann ha publicat la seva primera obra titulada 'Novel·la' (Quaderns Crema), en la qual va més enllà del típic triangles amorós, perquè retrata una història poc convencional amb la metaliteratura com a rerefons. Beckmann ha recalcat que al llibre fa «un joc permanent entre realitat i ficció» a través d'aquestes relacions amoroses. També ha desgranat punts en comú d'alguns dels seus contes amb l'obra 'Novel·la' com «la relació entre personatges i autors, la relació de domini i rebel·lió i la superposició de realitats i la pròpia consciència del personatge».

A 'Novel·la', en Bekman coneix a la Sofia i s'adona ràpidament que estan fets l'un per a l'altre i viuen una relació amorosa gairebé idíl·lica. En Bekman és escriptor i treballa en el moment de topar-se amb la Sofia amb una novel·la que l'ha de consagrar, tot i que la seva nova relació passarà per davant del seu nou escrit.

L'autor tenia alguns contes escrits que parlaven entre realitat i ficció, i personatge i autor, i 'Novel·la' va ser inicialment un conte d'unes quatre o cinc pàgines que va escriure l'any 2015. El llibre tracta sobre un triangle amorós, com ha explicat Beckmann, però "no és molt convencional perquè sinó seria una novel·la més".