El cantant del grup de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, s'estrena com a escriptor amb la novel·la d'amor Entre el cel i la terra, que retrata la realitat social i política catalana de la segona meitat del segle XX i que Columna Edicions publicarà el pròxim 20 de març.

La novel·la, «commovedora i esgarrifosa», segons l'editorial, «narra la història de Pachi, Neus, Àngels, Clara i Bru, i el secret que els uneix», en paraules de Columna Edicions.

Quintana ha assenyalat que ha esperat molts anys per escriure «la novel·la de la seva vida» perquè sempre havia tingut la idea de «viure fins als cinquanta per escriure després».

El cantant de Sopa de Cabra ha assegurat que està immers «en un moment molt especial», durant el qual ha escrit «amb molta passió i amb moltes ganes de compartir» les seves paraules.

Columna Edicions ha anunciat que «ens trobem davant del descobriment d'una prometedora veu literària», dirigida per «un destacat lletrista i un dels referents del rock nacional de les últimes dècades».

Gerard Quintana, nascut a Girona el 1964, ha estat cantant i lletrista de Sopa de Cabra des dels seus inicis, el 1986, i també ha emprès una carrera en solitari, iniciada el 2003 amb el seu disc Senyals de fum.