07 de gener de 2019
07.01.2019
Regió7

Maria Barbal, Ramon Solsona, Sílvia Soler i Toni Sala treuen llibre en l'inici del 2019

L'olesà Santi Baró i el navassenc Xavier Mas, guanyador del Premi Documenta, també publicaran durant el primer trimestre

07.01.2019 | 00:02

Els escriptors Maria Barbal, Ramon Solsona, Sílvia Soler, Joan Benesiu, Toni Sala, Carles Casajuana, Jordi Lara i Marc Pastor són alguns dels que tornaran a les llibreries durant els tres primers mesos del 2019, en els quals debutaran en la literatura Gerard Quintana i Bruno Oro. En l'inici d'any, també es recuperaran obres d'autors com Jaume Cabré, de qui el 23 de gener Proa publicarà Tres assaigs, que inclou els textos El sentit de la ficció, La matèria de l'esperit i Les incerteses; Mercè Rodoreda i Aloma, el 6 de febrer a càrrec d'Edicions 62, i el llibre de Maria Aurèlia Capmany Pedra de toc (Comanegra).

Una de les més puntuals serà Maria Barbal, qui el 23 de gener arribarà als prestatges amb A l'amic escocès (Columna), una història sobre l'amistat i l'amor, amb un brigadista de la guerra civil i un jove d'un poble del Pirineu com a protagonistes. Uns dies abans qui donarà a conèixer el seu nou títol serà l'olesà Santi Baró, La filla de la tempesta (Edicions 62), que està ambientada en la Terrassa de les riuades del 1962, i també ho farà Marta Marín-Dòmine amb Fugir era el més bell que teníem (Club Editor). A final de mes, en concret el dia 30, serà el torn de Ramon Solsona, qui presentarà Disset pianos (Proa), una combinació de comèdia i tragèdia, de retrat social i misteri.

Altres que estrenaran novel·la al gener són Imma Tubella, amb A cavall del vent (Columna); Damià Bardera, amb Un circ al pati de casa (Empúries); Neus Canyelles, amb Les millors vacances de la meva vida (Empúries); David Cirici, amb L'olor del desig (Proa); Alba Dalmau, amb El camí dels esbarzers (Angle), i Sebastià Portell, amb Ariel i els cossos (Empúries).

Allau de premiats


En les pròximes setmanes, a més, es presentaran les obres guanyadores dels últims premis de poesia Ausiàs March, Vertical, de Teresa Pascual, del Joanot Martorell de narrativa, Veus, la mar, de Víctor Labrado, i del Just Manuel Casero, Tristany, d'Anna Monreal.

El mes de febrer, Sílvia Soler tornarà a les llibreries amb El fibló (Columna), en què tracta sobre les essències de la família i els seus secrets, i el valencià Joan Benesiu ho farà amb Serem Atlàntida (Periscopi), mentre que Toni Sala signarà Persecució (L'Altra), amb un personatge que un dia descobreix que l'home amb el qual està sortint en el passat havia matat la seva dona amb un ganivet.

El mallorquí Gabriel Janer Manila compareixerà amb Amor, no estàs fatigat (Proa); Ramon Mas mostrarà els seus Enigmes (Edicions 1984); Gemma Sardà aportarà la seva segona novel·la, Mudances (Comanegra), i Alfonso Durán-Pich veurà editat L'oligarca d'amagat (Navona).

Durant el segon mes de l'any, l'actor Bruno Oro debutarà en la narrativa amb Tu busques amor i jo cobertura (Rosa dels Vents), una comèdia romàntica i hilarant amb un actor famós gràcies a una sèrie de televisió d'èxit que un dia decideix comprovar què és el que li reporta el destí.

Xavier Mas, al març


Durant el proper mes de març, el navassenc Xavier Mas Craviotto (1996) donarà a conèixer La mort lenta (L'Altra), la novel·la amb la qual va guanyar el Premi Documenta. En aquest text, l'escriptor bagenc narra la vida de dos germans orfes de pare i mare en un barri de Barcelona.

Carles Casajuana tornarà amb Les pompes del diable (Proa), on hi ha un funcionari municipal que és atrapat en la corrupció. Jordi Lara, l'autor de La màquina d'espavilar ocells de nit i Mística conilla, apareixerà amb Sis nits d'agost (Edicions 1984), mentre que la periodista Elisenda Roca i la cineasta Maria Ripoll han preparat a quatre mans els relats de Dues dones nues (Rosa dels Vents). D'altra banda, Marc Pastor difondrà la seva nova novel·la Els àngels em miren (Amsterdam), que ubica en la Barcelona actual, i la valenciana Anna Moner presentarà La mirada de vidre (Bromera).

El tercer mes de l'any, el cantant Gerard Quintana s'estrenarà com a novel·lista amb l'obra Entre el cel i la terra (Columna), que transcor-re en els anys cinquanta del segle passat i en la qual té el seu pes un secret. Lolita Bosch, al costat de l'il·lustrador Oriol Malet, donarà a conèixer Aquí està l'esperança que estaves buscant (Ara).

En català es podran llegir el nou Carvalho de Carlos Zanón, així com títols de David Monteagudo, Albert Espinosa, Alejandro Palomas, Flavia Company, Xuan Bello, una recopilació d'articles de Milena Busquets i el supervendes Pàtria, de Fernando Aramburu.

També sortiran en català autors com Haruki Murakami, Éric Vuillard, David Foenkinos, Andrea Camilleri, Donna Leon, Kate Mosse, Agota Kristof, Dirk Kurbjuweit, Natalia Ginzburg, Jennifer Egan, Marylinne Robinson, Paolo Cognetti, Sanmao, Sarah Lark, Joseph Conrad, David Charinady, Kent Haruf, Alice Munro, András Forgách, Julian Barnes, Charlotte Delbo i la cloenda de la saga del noruec Karl Ove Knausgard.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook