13 de març de 2019
13.03.2019
Regió7

Edicions de 1984 publicarà «Les trifulgues de l'Arthur Less», premi Pulitzer 2018

L'editorial destaca que està escrit amb «un humor intel·ligent i protagonitzat per un personatge que es fa estimar»

13.03.2019 | 18:51
Portada del llibre 'Les trifulgues de l'Arthur Less'

Edicions de 1984 publicarà el pròxim 20 de març 'Les trifulgues de l'Arthur Less', d'Andrew Sean Greer, que va guanyar el premi Pulitzer 2018. El protagonista de la història és Arthur Less, que està a punt de fer 50 anys i té una vida millorable. Segons ell mateix, deu ser el primer homosexual de la història que es fa vell. És escriptor, però la seva carrera literària ha sigut un autèntic fracàs i la parella que va tenir durant nou anys l'acaba de convidar al seu casament. L'Arthur decideix acceptar totes les invitacions als saraus literaris més improbables d'arreu del món. Comença així un periple que el portarà a viure situacions extravagants i d'altres de fascinants a llocs com Nova York, París, Berlín, el Marroc i Kyoto.

Com ha explicat l'editorial catalana, 'Les trifulgues de l'Arthur Less', traduït per Marc Rubió, és "una història brillant, escrita amb un humor intel·ligent i protagonitzada per un personatge que es fa estimar".

L'autor, Andrew Sean Greer, és fill de pares científics, va néixer el 1970 a Washington D. C. Mentre estudiava escriptura creativa a la universitat, va treballar de xofer, de guionista de televisió, de 'maître' d'un restaurant freqüentat per grans figures del món de la moda o, fins i tot, d'inventor de noms de joguines. Als 29 anys va publicar un recull de relats, 'How it was for me', que va ser molt elogiat per la crítica.

Les novel·les 'The path of minor planets' i 'The confessions of Max Tivoli' el van confirmar, pocs anys després, com una de les veus més interessants de la seva generació, i, juntament amb 'The story of a marriage', es van convertir en grans èxits de vendes internacionals i van ser reconegudes amb premis tan prestigiosos com el California Book Award o el New York Public Library's Young Lions Award.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook