Discmedi celebra aquest any el seu trenta aniversari amb un llibre escrit pel periodista Jordi Bianciotto en el que repassa la història d'aquest segell discogràfic, que supera les 3.000 referències.

"Discmedi. Produccions Discogràfiques. 30 anys" és el títol de la publicació en la que Bianciotto recorda els inicis d'aquesta empresa, que va néixer com a expansió a Catalunya de la mallorquina Blau i durant aquestes tres dècades "ha tingut un paper molt important en la construcció del narratiu musical del país", segons l'autor.

Els Pets, Lax'n'Busto, Brams, Whiskyn's, Antònia Font, Els Amics dels Arts, Mishima o Txarango són algunes de les bandes que ha editat Discmedi, que no s'ha limitat al 'pop-rock' en català i també té en el seu catàleg discos de Miguel Poveda, Jaume Aragall, Joan Pons, Josep Carreras o Pascal Comelade.

Anècdotes, relats i petites històries dels discos i els artistes de Discmedi conformen aquest llibre, que també inclou reflexions sobre el paper de les administracions en la difusió de la música catalana i altres temes espinosos, fruit de les converses de Biancotto i el director de Discmedi, Alex Eslava.