Cuiners com Carme Ruscalleda, Joan i Jordi Roca, Albert Adrià, Marc Gascons, Nandu Jubany, Carles Gaig o Christian Escribà proposen les seves receptes de pizzes al llibre "Pizzas para llevar", de Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui.

Publicat per Planeta Gastro, el llibre se centra en una de les elaboracions més senzilles i polivalents de la gastronomia i, en concret, en les receptes de Nonna María, la pizzeria que regenten els dos autors a Barcelona.

El llibre recull propostes creatives molt diferents de les habituals a les que el públic està acostumat i ensenya tots els passos per elaborar-les a casa.

A aquesta festa de la pizza participen xefs amics de Quilbeuf i Yasui, que han cuinat especialment en el seu restaurant, entre ells Ruscalleda, Gascons, Jubany, els Roca, Albert Adrià, Gaig, Escribà, Paco Morales, Romain Fornell, Hideki Matsuhisa, Oriol Balaguer, Rafa Peña, Ivan Surinder i Carles Tejedor.

En la introducció del llibre, els autors assenyalen: "Segurament molta gent pensava que sense ser italians no podíem fer bones pizzes, però confiem en les nostres ganes d'aprendre i ens esforcem a utilitzar els nostres coneixements gastronòmics per aconseguir un producte perfecte".

I afegeixen que "la pizza és universal i lliure" i "igual que hi ha sushi man no japonesos que executen un treball impecable amb gran professionalitat, també hi ha xefs nipons que ofereixen bona cuina francesa".

Quilbeuf i Yasui, que han treballat en un restaurant d'alta gastronomia, al Sant Pau de Ruscalleda de Sant Pol de Mar i de Tòquio, com a cap de cuina i cap de sala, han après "la importància de tenir el màxim enfocament en la qualitat dels productes, com seleccionar, guardar i utilitzar els ingredients".

En el seu restaurant Nonna María van començar el concepte únic i original de "Pizza del mes", invitant cada mes un xef amic perquè preparés una pizza especial al seu estil.

En el llibre ofereix als lectors el fruit de la seva investigació després d'analitzar i menjar les pizzes napolitanes, romanes, de Chicago, de Nova York, per acabar elaborant una massa fina amb fermentació de 48 hores i la cocció al punt necessari.

Aquesta massa base està formada per 500 grams de farina per a pizza, 300 grams d'aigua mineral, 17 grams de sal, 20 grams d'oli d'oliva arbequina i 4 grams de llevat fresca.