La feminitat i l'adolescència són els grans protagonistes del nou còmic d'Astèrix 'La filla de Vercingetòrix' (Salvat). Com en les darreres quatre ocasions, l’àlbum ha estat realitzat pel tàndem creatiu format per Jean-Yves Ferri al guió i Didier Conrad a la il·lustració. Conrad ha explicat que el desafiament era aportar alguna cosa nova a la saga d'Astèrix i això ho van trobar amb la incorporació d'una protagonista femenina, l'Adrenalina, que es perseguida pels romans i es refugiarà al poblat gal. L'adolescència també hi és present per la mateixa Adrenalina i també per nous personatges joves com els fills del ferrer i el pescater. El 38è àlbum dels herois gals creats per René Goscinny i Albert Uderzo el 1959 es publica en més de 20 idiomes i té una tirada de més de 5 milions d’exemplars.

En aquesta ocasió és una misteriosa adolescent qui trenca la calma del poblet gal d’Astèrix i Obèlix, la filla de Vercingetòrix, vençut dos anys abans pels romans. Juli Cèsar i els seus legionaris busquen a l'Adrenalina sense treva. La filla del cèlebre cabdill gal es refugiarà al llogaret dels gals irreductibles, l’únic indret dins la Gàl·lia ocupada que pot oferir-li protecció. Com ha explicat Salvat, la protagonista, l'Adrenalina, "mou la trama de l’àlbum com cap altre personatge femení ho havia fet dins la sèrie".

Jean-Yves Ferri ha explicat que tenir una filla l'ha ajudat a l'hora d'escriure la nova història d'Astèrix. "Vaig pensar que havia d'escriure una cosa que la meva filla pugui llegir sense que jo sembli 'tonto'". El guionista ha admès que es va inspirar en l'actitud de la seva filla i de l'adolescència en general, tot i que "no volia crear un còmic molt estereotipat".

Conrad també es va inspirar en la seva filla i ha explicat que el desafiament era aportar alguna cosa nova a la saga i això ho van trobar amb la incorporació d'una protagonista femenina, l'Adrenalina. "La millor solució és inspirar-se en la experiència real i la meva filla era ideal en aquest sentit", ha afegit.

Conrad ha destacat que l'Adrenalina és "un personatge molt fort i no podria formar part d'un altre àlbum sense estar en el centre" del mateix perquè no és secundari. Un cas diferent és el d'en Sèlfix, el fill de ferrer, i en Blinix, fill del pescater "perquè ja formen part del paisatge del poblat". De fet, Ferri ha explicat que l'Adrenalina necessitava altres adolescents al poblat i per això hi ha els fills del ferrer i el pescater, "que són molt oposats als pares". El guionista ha explicat que segur que tornaran a aparèixer en altres còmics.

Didier Conrad ha afirmat que l'aparició de l'Adrenalina no era per compensar res, sinó per aportar alguna cosa nova i és cert, ha dit, que tradicionalment hi ha hagut pocs personatges femenins a la sèrie i, deixant de banda a Cleopatra, sempre han estat secundaris". Jean-Yves Ferri ha declarat que al còmic també es fa una petita i discreta referència a la homoparentalitat, però en aquest àlbum el que té més força, ha explicat, és la feminitat.

Per altra banda, Jean-Yves Ferri ha considerat que en els còmics d'Astèrix es poden introduir "idees positives deixant de banda la política" com per exemple que "la violència no serveix per res i posar-ho en boca dels adolescents". A Astèrix, ha apuntat, "s'ha tractat el tema de l'amistat, de l'ajuda a un estranger que arriba al poblat o la idea de compartir i pot semblar lògic que els adolescents es qüestionin la violència".

Han reconegut que la pressió que tenien al damunt al fer-se càrrec dels còmics d'Astèrix ha canviat molt en aquests anys. Jean-Yves Ferri ha assenyalat que el primer àlbum es va fer amb molta tensió i aquesta s'ha anat rebaixant al llarg dels quatre còmics que han fet. Conrad ha afegit que quan es van posar al capdavant dels còmics d'Astèrix no tenien clar on havien de centrar l'atenció. L'il·lustrador ha bromejat que va preguntar al director artístic d'Uderzo en què s'havia de centrar al dibuixar els còmics i li va respondre: "Tot". "Ara, la diferència és que tot l'equip confia en tothom i treballem més relaxats i es nota a l'àlbum que té un ritme menys frenètic i més distès i relaxat que als inicis".

Catalunya

Preguntat per si farien un còmic d'Astèrix a Catalunya, Ferri ha explicat que no hi ha res decidit. "Sempre busquem una excusa per tenir un tema i estem esperant que la situació s'aclareixi i això ens permetrà jutjar si hi ha un tema o no", ha dit entre somriures.