L'escriptora i periodista Blanca Busquets publica la novel·la 'El crit' (Proa), una història sobre relacions humanes i sentimentals que té com a context l'atemptat del 17 d'agost a Barcelona, la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i l'empresonament dels líders independentistes. Busquets explica que la tardor del 2017 va afectar a tothom començant pels atemptats i acabant per l'1 d'octubre. "De la mateixa manera que amb altres novel·les he donat molta importància al paisatge i com això marca els personatges, aquesta vegada he fet servir els esdeveniments com a paisatge i els personatges estan marcats pels esdeveniments", apunta l'autora.

La història d''El crit' gira al voltant de sis personatges, tres homes i tres dones, cadascun dels quals "té la seva manera de ser i fer i de deixar-se impactar pel que passa en el seu entorn i contribuir-hi". Les seves històries s'aniran entrellaçant al llarg de la novel·la.

L'escriptora declara que és una història "de relacions humanes i sentimentals" de com es relacionen les persones amb les altres i en aquest cas, afegeix, és a través del llit. "Amb amor o sense, hi ha llit pel mig", declara. Admet que no li interessava escriure una novel·la eròtica com a centre de la història, però afegeix que a 'El crit' "hi ha més sexe perquè hi ha llit. No tinc cap intenció de derivar cap a la novel·la eròtica".

Busquets estava pensant en escriure una novel·la sobre què "succeeix quan hi ha un accident i a una persona se li trenca la vida". Poc després, van produir-se els atemptats del 17 d'agost i va decidir tirar endavant la idea amb els atemptats com a fons. Així mateix, també va decidir fer servir de fons l'1 d'octubre i com podien afectar als personatges.

"No és un llibre polític"

L'autora ha volgut deixar ben clar que 'El crit' no és un llibre polític, ni un assaig. "Els esdeveniments marquen els personatges i hi ha moltes persones que s'hi veuen implicades. No es pot passar per l'1 d'octubre sense veure-s'hi implicats d'una forma o d'una altra", indica.