Martí Sales publica dimecres 'Aliment' (Club Editor), el seu sisè llibre i el més "voluptuós" fins la data, segons la seva editora Maria Bohigas. El títol respon a la "curiositat fonda" de l'autor respecte el significat de menjar i compartir al voltant de la taula. 'Aliment' no és un receptari, malgrat que té la forma d'un abecedari literari amb 27 entrades. El diccionari de Sales inclou poemes, relats, rondalles i cançons, textos propis que parteixen de coneixences personals, experiències i investigació literària a propòsit del fet gastronòmic o, més exactament, "de tot allò que alimenta". Dinou artistes amics han dibuixat les lletres d'aquest abecedari de "la gana i les ganes d'explicar històries".

Martí Sales ha furgat en la literatura gastronòmica, novel·les, relat i rondalles, també en l'assaig (amb l'obra de Néstor Luján com un dels referents), passant pels receptaris de tots els temps i latituds. Aquesta ha estat una de les bases que han alimentat les 27 'entrades' del seu abecedari literari, com ho ha estat també la pròpia experiència (els coneixements gastronòmics del seu excompany de pis i els descobriments per boca pròpia).

L'autor s'ha "empeltat" de tot plegat, atret per la "curiositat fonda" no només sobre la cuina sinó sobre "què significa compartir el foc i la taula". Estirant de tota aquesta literatura, Sales va anar imaginant entrades d'un possible diccionari per esquivar, diu, el "convencionalisme" d'haver de crear una novel·la, un llibre de contes o de relats.

De la A a la Z, l'escriptor ofereix rondalles (no inventades però sí reescrites), poemes, relats o cançons, a partir d'un univers de coses que inclouen o parteixen del fet culinari. Maria Bohigas, editora de Club Editor, matisa però que el llibre transcendeix el fet gastronòmic i que finalment és l'expressió d'allò que "alimenta i procura plaer" al seu autor. "No és un llibre amb un fil conductor que és el menjar", assegurava aquest dimarts en la presentació virtual del llibre.

Bohigas ha reblat la presentació del llibre destacant que el sisè títol de Sales expressa com cap altre la seva personalitat artística i el seu caràcter "voluptuós". Amb aquest diccionari, ha dit, l'autor "ha trobat l'instrument més hàbil per tocar la música que vol tocar".

Escriptor i traductor i músic, Sales és autor dels reculls de poesia 'Huckleberry Finn' (editorial Moll, 2005) i 'Cremallera' (Males Herbes, 2016), i les novel·les, 'Dies feliços a la presó' (Empúries, 2007) i Principi d'incertesa' (Males Herbes, 2017), entre altres.