Lumen publica el dietari inèdit de Juan Marsé 'Notas para unas memorias que nunca escribiré', l'11 de març. El llibre inclou el diari que Marsé va escriure l'any 2004, així com como les notes i apunts que va realitzar en tres llibretes, que van de l'any 2006 al 2019. L'obra retrata les seves opinions sobre Catalunya i Espanya, sobre escriptors i artistes, sobre la literatura, el periodisme, el cinema i la política, i els seus protagonistes; així com les seves "petites i grans lluites quotidianes com a novel·lista, com a jurat d'un polèmic premi, com a ciutadà, pare i avi". "Un Marsé inèdit i imperdible", destaca l'editorial. L'escriptor va morir el 18 de juliol del 2020.

El crític i editor Ignacio Echeverría ha definit el llibre com el "més íntegre i despietat autoretrat de l'escriptor". Un llibre que Marsé va entregar a l'editorial per a la seva publicació el 18 d'octubre del 2019 i que va revisar i corregir en els seus darrers mesos de vida i que va deixar "llest per ser publicat", segons va dir, poc abans de la seva mort el 18 de juliol del 2020. Lumen ja va publicar el setembre del 2020 'Viaje al Sur'.

Com explica l'editorial, el diari de 2004 de Masé i les llibretes inclouen "el magma del qual van brotar las últimes novel·les i relats de Marsé, que pot ser considerada la seva etapa tardana, en la que la nota càustica es combina amb les cada vegada més freqüents i intenses epifanies de l'infantesa".

Aquest mes de març, en concret el 24, Club Editor publicarà 'Aquesta puta tan distingida', de Marsé, traduït al català per Martí Sales.