Maggie O'Farrell ha dedicat la novel·la 'Hamnet' (L'Altra Editorial / Libros del Asteroide) al fill de l'escriptor William Shakespeare que va morir quan tenia 11 anys. "El motor de la novel·la era dignificar la vida d'un nen oblidat i donar-li veu", ha explicat l'autora en roda de premsa. O'Farrell, que se centra sobretot en la visió de la dona de Shakespeare, Anne Hathaway, ha apuntat que la novel·la és molt diferent d'altres que ha escrit perquè tracta sobre gent real. Un altre aspecte que li interessava era humanitzar la figura de Shakespare, més enllà de la seva carrera. "Volia pensar en Shakespeare com a ésser humà", ha dit. L'autora, amb traducció al català de Marc Rubió, va guanyar el Women's Prize de Narrativa 2020 per aquesta obra.

L'autora ha explicat que és una història que li ha interessat des de fa molt temps pel fet sobretot que l'escriptor escrivís després de la pèrdua del seu fill una de les seves obres més populars: 'Hamlet', amb un títol tan similar al nom de Hamnet. En aquest context, O'Farrell volia indagar en la part més personal de Shakespeare. "Sabem poques coses de Shakespeare com a home, tot i els esforços dels acadèmics", ha declarat. "Vaig apreciar fins a quin punt Shakespare era misteriós com a ésser humà".

O'Farrell ha apuntat que la novel·la és molt diferent d'altres que ha escrit perquè tracta sobre gent real, tot i que van morir fa cinc segles. "He intentat evitar un fet concret que jo desconeixia".