L’escriptor Albert Espinosa publicarà una nova novel·la el 6 d’octubre, el seu catorzè llibre, recorda en declaracions a l’ACN. Espinosa no ha entrat en detalls sobre la temàtica del nou llibre, tot i que manifesta que tracta temes dels quals no ha escrit mai. La novel·la està acabada i apunta que no ha estat escrita durant la pandèmia. “Portava tres novel·les de no ficció i ara he tornat a la novel·la, la més llarga que he escrit”. L’autor també s’ha referit a l’èxit de ‘Polseres vermelles’ i a la seva expansió pel món. Després de 12 anys, la sèrie ha arribat a 14 països i espera que Xina en faci al seva versió.

Espinosa explica que han estat 12 anys de conviure amb la sèrie ‘Polseres vermes’, que ha arribat a 14 països com per exemple Estats Units, França, Xile i ara també ho farà a Canadà. L’autor ha estat a cada rodatge i ha conegut a cada noi que s’ha posat en la pell dels personesatges. “Ha estat com fer 14 ‘Polseres vermelles’”. Apunta que ara estan esperant si a Xina estan fent la seva versió de ‘Polseres vermelles’.

Apunta que a Canadà faran la segona temporada, a França, després de tres temporades, tornaran a fer la sèrie des de l’inici amb nens nous i a Alemanya preparen un spin-off d’un dels personatges. “Sempre penso que és la última etapa de la sèrie, però hem tingut molta sort. Cada país és diferent i les il·lusions són noves i volen conèixer el creador i la història real i notes l’impacte de la sèrie a la gent”.

Espinosa explica que cada país revisita el text amb els seus guionistes, però en el 80%, indica, s’assemblen als seus guions. “Moltes vegades canvien conceptes que per a ells no funcionen al seu país”. Posa com exemple que a Xile era curiós perquè no hi havia plantes hospitalàries per nens i estaven barrejats amb adults. Després de la projecció de la sèrie, diu, es va votar una llei perquè hi hagués plantes per ells.

Sèrie sobre la Masia del Barça

Com ja es va anunciar, Espinosa forma part d’un projecte que l’il·lusiona molt: una sèrie ficcionada centrada en “la vida a la Masia del Barça” i que desenvolupa Barça Studios. “Va ser molt emocionant poder conèixer a tots els nois, en aquell temps hi havia l’Ansu Fati i el Gavi i després els hem vist triomfar i els xavals van ser generosos i em van explicar com és la vida allà”.

La pandèmia ha retardat la posada en marxa del projecte, però es preveu que el rodatge sigui aquest estiu o el que ve. “Quan m’ho van oferir no vaig dubtar i vaig pensar que era una sèrie que m’entusiasmaria fer”.