Amb rècord d'inscripció (250 participants, el màxim previst), el Club Esportiu Mossos d'Esquadra (CEME) va organitzar la novena edició del Duatló de Muntanya d'Òdena, que forma part del circuit català i a la vegada, enguany, era campionat de Catalunya per edats i, per quart any consecutiu, campionat català de policies i bombers, amb una classificació paral·lela a la competició oberta a tothom. Una part de la recaptació per les inscripcions serà per a l'Associació Catalana de Fibrosi Quística amb la intenció d'ajudar a combatre aquesta malaltia.

Amb unes condicions meteorològiques ideals (amb menys fred que els dies anteriors), els participants van fer front a un primer sector de cursa a peu amb dues voltes a un circuit de 2,6 k m per les zones més típiques d'Òdena, com és la seva guixera, la torre i el poble enrunat i algun tram urbà). Seguidament, el traçat amb bicicleta de muntanya d'uns 20 km, amb dues voltes a un traçat per corriols que puja fins al carismàtic puig d'Aguilera per retornar a Òdena per un ràpid descens. I la prova finalitzava amb la repetició del primer tram corrent (2,6 km).

La principal diferència amb qualsevol altre duatló del circuit català és que a Òdena el primer tram de cursa a peu es fa en dues voltes, com en el tram de bici, i això va fer que el duatleta rebés el suport del nombrós públic que es va reunir a Òdena, que va crear un gran ambient festiu.

Pel que fa a resultats, la cursa va ser molt disputada i Jordi Montraveta, del Fastriatlón, es va endur la victòria en un frenètic final amb Francesc Freixer (GE Esteve); va completar el podi Aleix Serra (CE Pedala.cat Balaguer). Quant a les fèmines, Laura Gómez (Ferrer Hotels m3t) es va imposar a la local Noemí Moreno (CAI Igualada) i a Laura Terradas (CT Granollers). En el català de policies i bombers, els vencedors van ser, respectivament, Aníbal Fidalgo i Adriana Tarré. Per grups d'edats, els respectius guanyadors van ser: 17-19 anys, Anna Carrión i Oriol Martínez; 20-24 anys, Laura Gómez i Jordi Montraveta; 25-29 anys, Laura Terradas i Pau Botella; 30-34 anys, Aina Picas i Xavier Madrina; 35-39 anys, Núria Ferrer i Roberto Fidalgo; 40-44 anys, Noemí Moreno i Francesc Freixer; 45-49 anys, Anabel Gracia i Sergi Rodríguez; 50-54 anys, Mònica Minguet i Santi Barrera; 55-59 anys, Miquel Genolla; 60-64 anys, Miquel Àngel Martín; 70-74 anys, Antonio Soria.

Els organitzadors del CEME van tenir la col·laboració de l'Ajuntament d'Òdena, Caldos Aneto, Coca-Cola, McDonalds Igualada, Nutrisport, CA Igualada, PC Roberto Lozano, GasXsatanas, Caprabo, Regordosa Fisioteràpia, Biobike Salut; MC Igualada, SEM, R. Cover Sport, SAILFISH, Pallarés Factory Bike Coffe i Òdena Village.