La Cursa Popular d'Igualada va mantenir la requesta entre els igualadins i els anoiencs de totes les edats en la quarantena edició, la segona amb el Parc Central de la capital de l'Anoia com a epicentre. Tot i que no es van igualar les xifres rècord de participació de l'any passat, fins a 4.427 atletes, hi van prendre part, és a dir, només 198 corredors menys que en l'edició de l'estrena del popular espai situat al nord d'Igualada com a centre neuràlgic de l'esdeveniment esportiu anual més multitudinari de la ciutat.

Tal com és habitual, la cursa va oferir dues proves als seus assidus. La primera, de caràcter més competitiu, va consistir en recór-rer un circuit de 5 km per alguns dels carrers i avingudes més emblemàtics d'Igualada. Corredors de totes les categories, des de benjamins fins a adults, van oferir la seva millor versió atlètica per imposar-se a la línia d'arribada. La prova va atreure 2.334 esportistes. D'altra banda, el circuit B, d'1,6 km, reservat als més menuts, els prebenjamins i els seus acompa-nyants, va aplegar 2.093 adeptes. Enguany, aquest recorregut era 300 metres més curt que l'octubre del 2017.

El triatleta igualadí Albert Moreno (CA Igualada Triatló Petromiralles) va repetir el triomf de l'any passat en la cursa de 5 km. Moreno va completar el recorregut en 15. 33 minuts. Aquest registre testimonia que va requerir 26 segons menys que en l'edició anterior i palesa el seu excel·lent estat de forma. Rere seu es va situar un altre atleta local, Guillem Carner (CAI Pretromiralles), amb un temps de 16.12, seguit del també igualadí Jordi Fernández Aguado (CE Penedès), qui va aturar el cronòmetre amb 16.25. El berguedà Guillem Fernández Bruch (JAB), segon ara fa un any, va ser quart, amb un temps de 16.36.

En categoria femenina, es va imposar una altra triatleta igualadina. Anna Noguera (CA Igualada Triatló Petromiralles) va assolir un triomf incontestable en signar un registre de 17.53. La jove corredora que va vèncer l'any passat, Carla Bisbal (CAI Petromiralles) va ser segona amb una marca de 19.08, un registre que millora en 4 segons el que li va donar la victòria. La tercera posició va correspondre a Júlia Solé (CA Igualada), amb un temps de 19.59. Per tant, els atletes locals van acaparar els podis absoluts de la prova.

Allau participativa dels Maristes

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament i el Consell Esportiu de l'Anoia, organitzadors de la 40a Cursa Popular, van voler reconèixer, tal com és habitual, els centres educatius que van aportar més atletes a la prova. Els alumnes dels Maristes van propiciar que el seu centre repetís triomf en aquest apartat amb una allau de participants, seguit de l'Escola Pia i de l'Acadèmia d'Igualada. La Fundació Mowgli va ser guardonada com l'escola amb un percentatge de participació més elevat.