El diumenge 10 de febrer ha esdevingut la setena edició de la Montserrat Skyrace. El veneçolà Samuel Dávila i la catalana Anna Comet s'han convertit en els personatges principals d'una funció amb entrada restringida. El 2019 no ha estat una excepció i els 600 dorsals disponibles, especialment els de l'Skyrace, es van esgotar en poques hores..

Klassmark tornava a proposar dos recorreguts de somni. A les vuit del matí 300 corredors abandonaven els carrers de Monistrol de Montserrat, punt de sortida i d'arribada de les dues distàncies, a la recerca del cor del Parc Natural. Es tractava dels participants de l'Skyrace, un repte de 25 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu que corona al sostre de Montserrat després de superar la vertiginosa canal de Sant Jeroni, senyal d'identitat de la cursa.

Samuel Dávila, habitual del calendari de curses de muntanya català, ja havia estat segon el 2018 i no ha desaprofitat l'ocasió per aconseguir un triomf de gran prestigi. Ha compartit podi amb el basc Iban Letamendi, segon, i Gerard Morales, tercer, dos dels noms importants del trail running nacional. Els tres han protagonitzat una bonica i igualada batalla fins que en l'últim descens Samuel Dávila s'ha llençat cap a la victòria. Ha aturat el cronòmetre en 2h09'58".

En la baralla femenina, Anna Comet (Dynafit - The Elements) ha dominat de principi a fi, 2h39'46" per a la catalana. Una gran Eva Mesado (Mur i Catell Tortuga) i Irene Fuertes (HG AML Team), segona i tercera respectivament, l'han flanquejat en un podi de molt nivell.

A dos quarts de deu del matí entraven en acció la resta de participants. La distància Express albergava 300 corredors més. Aquests han resseguit l'itinerari de l'Skyrace fins a Santa Cecília per dibuixar una volta de 15 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu. En categoria masculina han contemplat el podi Adrià Noguera i Carles Paredes, mentre que Aina Picas i Irati Larrañaga han fet el mateix en la femenina.