Ingredients:
1 escarola
100 g bacallà remullat i esqueixat
100 g tonyina amb oli
1 llauna d´anxoves
6 raves
50 g olives arbequines
50 g olives negres d´Aragó
Salsa xató:
1 gra d´all
10 ametlles
10 avellanes
1 llesca de pa fregit
un trosset de bitxo
2 nyores (poseu-les a remullar ½ hora abans)
1 tomàquet madur petit
3 cullerades de vinagre
150 cc d´oli
sal i pebre
Preparació:
Disposeu en una plata l´escarola, el bacallà i la tonyina esmicolada a trossos.
Amaniu-ho amb una mica de salsa xató i decoreu-ho amb els raves, anxoves i olives.
El xató el farem de la manera següent. Posem al pot de la batedora l´all, les ametlles, les avellanes, el pa, el bitxo, la molsa de les nyores i el tomàquet sense pell ni llavors. Ho triturem. Hi afegim vinagre, sal i pebre, i quan tot sigui una pasta fina hi incorporem l´oli a raig fi perquè quedi una salsa ben emulsionada.