MANRESA

Festa de la Mare de Déu de Lourdes. Diumenge, a les 12 h, a la parròquia de la Mare de Déu del Carme. eucaristia i actuació de la coral Albada. Organització: l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes Comarca del Bages (50 anys).

Festa de la Llum. Dilluns, a les 13 h, a la sala d’actes de l’institut Lluís de Peguera, lliurament de premis als guanyadors del concurs de la imatge de la Festa de la Llum. Amb mostra musical dels alumnes de música. A les 19 h, al Centre Cultural el Casino, inauguració de l’exposició Els fonaments del catalanisme polític. Les Bases de Manresa, 125 anys. Oberta fins al 2 d’abril.

SANT FRUITÓS DE BAGES

Festa de l’Arròs.Diumenge

, de 8 a 10 h, al Nexe-Espai de Cultura, inscripcions al 43è concurs de pintura ràpida. A les 9 h, botifarrada popular. A partir de les 10 h, fira d’artesans i comerciants i mostra d’entitats i comerç local. De 10.30 a 14 h, passejades amb ponis i cavalls. A les 11 h, 24a mostra de puntaires.

A les 11.45 h, al Nexe-Espai de Cultura, xerrada: Alfred Figueras, el nostre pintor, a càrrec d’Assumpta Sala. A les 12 h, espectacle de carrer: Pista que vinc..., a càrrec de la Cia. Tot Circ. A les 12 h, plantada de gegants de la 19a trobada gegantera. A les 12 h, audició i ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.

A les 12.30 h, cercavila i ballada de gegants. a les 12.30 h, concurs de cuina d’arrossos. Inscripcions a l’àrea de Cultura: 93 878 80 31. A les 13.30 h, passada d’autoritats i parelles al Bosquet. Tot seguit, benedicció i repartiment de l’arròs, amb l’homenatge a les Parelles de la Festa de l’Arròs. A les 14.45 h, actuació de la Banda de la Unió Musical del Bages. A les 14.45 h, lliurament de premis del concurs d’arrossos. A les 15.30 h, cloenda amb els gegants de Sant Fruitós.

A les 18 h, al Nexe, inauguració de l’exposició del 43è concurs de pintura ràpida i lliurament de premis. Tots els actes es faran a la zona del Bosquet i a la plaça Alfred Figueras.

Els tiquets per l’arròs es començaran a repartir, gratuïtament, a partir de les 10 h al punt d’informació davant del Nexe.