Avià

Festa Major de la Plana. Dissabte, a les 20.30 h, sopar de festa major. A les 23 h, ball amb Pep i María José. Diumenge, a les 9 h, missa de germanor amb la coral Santa Maria d’Avià. Tot seguit, xocolata i coca per a tothom. A les 17 h, jocs de cucanya. A les 19.30 h, ball amb Lucky Luke. Tots els actes es faran a la vela de la festa major.

Balsareny

6a Trobada de gegants. Dissabte, durant tot el dia. A càrrec d’Els K + sonen.

Shopping Night. Dissabte, a partir de les 20 h, a la plaça de la Mel. Comerç a la fresca.

Igualada

Festa del barri de les Flors. Dissabte, a les 10 h, al carrer de les Gardènies, 2n torneig de partides ràpides d’escacs i tallers de manualitats per a infants. A les 12.30 h, concert-vermut amb el grup de grallers Aula de Sons. A les 17.30 h, berenar de xocolata i coca per a la quitxalla i activitat Let’s cook, per aprendre a cuinar en anglès. A les 19.30 h, classe magistral de hip-hop, a càrrec de l’Aula Dansa. A les 21.30 h, sopar popular. Preu: 8 euros. Amenitzat per l’espectacle Tu mago, d’humor i màgia. A les 23.30 h, ball amb el trio igualadí Som-hi Band. Organització: Associació de Veïns del barri de les Flors.

Manresa

11a Trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Dissabte, de 10 a 13.30 h, al Quiosc del Quimet, al passeig Pere III. Hi haurà placa especial de la trobada i sorteig d’un lot de vins i plaques. Organització: DiVinus Dimecres.

Navarcles

Festa de Sant Bartomeu. Avui, a les 18 h, a la pista coberta de l’Escola Catalunya, parc d’inflables per a totes les edats i espectacle infantil. A les 23.30 h, festa disco Love 90, amb l’actuació de Sònia i Selena. Dissabte, a les 20 h, a la pista coberta de l’Escola Catalunya, botifarrada popular. A les 22 h, gala de festes 2018, amb l’actuació de Sharane (Mi cara no me suena todavía) i Karla Show. A les 00 h, discomòbil amb Jordi XY dj.

Sant Joan de Vilatorrada

Festa Major Infantil.

Avui, a les 18 h, cercavila de colors, amb inici a l’avinguda Montserrat (institut Quercus) i fins a la plaça del Sidral (plaça de l’Església). Tot seguit, a la plaça Major, pluja de confeti. Al pati de la ludoteca, sopar a la fresca. A les 22 h, a cal Gallifa, ball disco.

Dissabte, a les 17 h, a la plaça Major, merengada, ensabonada, ruixada i piscina de xocolata. En fer-se fosc, al parc Catalunya, correfoc infantil i, en acabar, correfoc al parc amb l’espectacle Foc Foc Crema, amb Reis del So, Big Band de l’Escola Municipal de Música i Aula de les Arts de Carrer.

Diumenge, a les 10 h, al parc Catalunya, La tira al parc: tallers de gegants i danses de La Verbena, Ampans, Club d’Escacs Sant Joan, inflables.... La Megatómbola. A les 12.30 h, espectacle de cloenda Vivint els 30 anys!, a càrrec de l’Aula de les Arts de Carrer. Tot seguit, a Cal Gallifa, vermut. Organització: El Sidral.

Festa major.

Dissabte, a les 12 h, a la llibreria El Racó de les Paraules, presentació del llibre Diario de pensamientos y sentimientos de una loca insumisa y rebelde, a càrrec de l’autora, Sandra Parra López. A les 20 h, inauguració de la 7a exposició col·lectiva d’artistes al carrer Major (local del número 83), a càrrec del Grup 3x3 Canal d’artistes. Obres de Pepita Urgell, Antonio Ramos, Jordi Torreguitart i Rossend Gubianes. Oberta també del 16 al 26 de juny, de 19 a 22 h; i els dies 17, 24 i 25 de juny, de 10 a 13 h. A les 20 h, a la capella del Mas Sant Joan, concert de la coral Czarda i la coral de Sant Quirze.

Diumenge, a les 19 h, a la plaça Major, audició de sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Organització: Associació Sardanista Bon Rotllo.

Sant Quirze Safaja

Festa major de Sant Quirze i Santa Júlia

Dissabte, a les 12 h, a l’església, missa. A les 13 h, aperitiu al parc de l’Aigua. A les 14 h, al centre cívic Parc de l’Aigua, dinar popular. Diumenge, a les 11 h, al parc de l’Aigua, 2n concurs infantil de dibuix ràpid. Inscripció gratuïta (10 h) i oberta a tothom fins a 15 anys. Pica-pica i obsequi.

Vilada

Festa Major

Dissabte, a les 17.30 h, al local cultural, espectacle musical La màgia de l’animació, a càrrec de la ZER Berguedà Centre Vilada-Borredà. A les 19 h, a l’església parroquial de Sant Joan, Concert de Primavera a càrrec de la coral Les Veus del Picancel de Vilada i la coral Arrels de Montmajor. A les 22 h, al parc dels Gronxadors, Liceu a la Fresca, amb la projecció de l’òpera Manon Lescaut.

Diumenge, a les 12 h, al Casal Pirinenc, presentació del llibre On eres l’1 d’octubre? De l’orgull a la indignació, a càrrec del periodista Quico Sallés, autor del llibre. A les 18.30 h, al local cultural, representació de la comèdia dramàtica Glòria, a càrrec de l’Agrupació Teatral Avianesa. Entrades: 4 euros.

Súria

Súriatrastos

Dissabte, de 9 a 13.30 h, a la plaça de la Serradora. Mercat mensual d’intercanvi i venda d’objectes de segona mà.