Jordi Savall estrena aquesta nit la 23a edició de les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera, un festival que dura dos dies i ofereix dos concerts i un espectacle infantil.

Les Nits comencen avui amb Diàlegs i improvisacions. D'O-rient a Occident i de l'Antic al Nou Món, títol d'un concert que protagonitzaran Jordi Savall (viola de gamba i direcció), David Mayoral (percussions) i Ferran Savall (veu i tiorba). El músic igualadí proposa un viatge per la música antiga per mostrar als espectadors peces de gran qualitat i bellesa que són desconegudes perquè van ser oblidades. El repertori inclou obres de diferents indrets, amb temes sefardites procedents de Sarajevo i cançons tradicionals d'Israel, l'Afganistan, Espanya, Grècia, el Marroc, Turquia i Catalu-nya, entre d'altres llocs.

La segona cita musical de les Nits serà la representació d' El Messies de Händel, amb la Coral Cantiga (Barcelona) i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, a més dels solistes Mireia Tarragó (soprano), Elisenda Arquimbau (mezzo), Albert Casals (tenor), Germán de la Riva (baix) i el concertino Quim Térmens. La direcció anirà a càr-rec de Josep Prats.