Un dels certàmens musicals més emblemàtics de la Catalu-nya Central arrenca aquest dissabte amb un concert del pianista Daniel Ligorio (Martorell, 1975). El Festival Internacional Francesc Viñas es posarà a caminar demà amb una programació de deu vetllades que es perllongarà fins a mitjan mes d'agost.

Daniel Ligorio és un reputat pianista que ha actuat en els festivals de més renom del país. En l'estrena del Viñas, oferirà un repertori que porta per títol East and West Side Story. Un joc de paraules que aproparà el públic a l'obra de Claude Debussy, Leonard Bernstein i Modest Mussorgsky.

Del compositor francès Claude Debussy 1862-1918), Daniel Ligorio n'interpretarà les obres Tres estampes i L'Isle Joyeuse. Després, el martorellenc homenatjarà el nord-americà Leonard Bernstein (1918-1990) amb un seguit de dances del cèlebre film West Side Story (amb arranjaments de M. Hauley). Finalment, Ligorio tocarà Els quadres d'una exposició, la peça més coneguda de l'autor rus Modest Mussorgsky (1839-1881).