L’encant de la vila de Bagà lluirà encara més aquest cap de setmana amb motiu de la festa major. Els actes van arrencar dimarts i el plat fort arriba el cap de setmana, amb propostes per a tots els públics: concerts, balls, animació infantil, escuma, tornejos, sardanes, gegants i havaneres, entre d’altres.

Ultra Birrineu

D’avui, divendres, en destaca l’Ultra Birrineu, un cercatasques inspirat en la tradicional Ultra Pirineu que van idear l’any passat els joves de Bagà i pel qual s’ha tornat apostar després de la bona acceptació que va tenir, amb gairebé 900 tiquets venuts i molt bon ambient. Els participants van valorar molt positivament «una activitat lúdica amb punts esportius, amb un recorregut d’1,3 quilòmetres a l’entorn del poble amb 62 metres de desnivell», expliquen fonts de l’Ajuntament de Bagà.

La convocatòria de l’Ultra Birrineu és a 2/4 de 7 a la piscina, però prèviament baganesos i visitants podran sortir al carrer a ballar sardanes o a participar al torneig Fifa 18 (vegeu actes detallats i horaris a la dreta de la pàgina). També s’ha programat un espectacle infantil amb el grup Plis Plas, a les 6 de la tarda a la plaça Porxada. I a la nit, espectacle amb els jubilats del Grup Il·lusió i nit de concerts amb Vesper, Smoking Souls i All Star Karaoke. La música s’allargarà fins a la matinada; de fet, és un dels ingredients que no falten a la Festa Major de Bagà.

Tornejos i música

També es habitual posar èmfasi en l’apartat esportiu i demà serà un dia de tornejos i competicions diverses: tennis taula, tir al plat, Fifa 8.... A més a més, a les 5 de la tarda hi haurà la cercavila de geganters i grallers, que de ben segur acapararà les mirades de petits i grans i donarà pas al concert de tarda amb l’orquestra Venus, que també s’encarregarà d’amenitzar el ball de nit. La jornada de demà es clourà amb sessió disco amb Xandris DJ.

Diumenge a primera hora del matí els amants de l’esport tindran una altra cita: la cursa popular de Bagà. A continuació, tir al plat, i a la 1 del migdia sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. A la tarda els més petits podran gaudir d’un nou espectacle infantil, en aquest cas amb Divertimento. Ja a la nit, l’Esbart Cadí de Bagà oferirà un recital de danses i ballets a la plaça Porxada.Escuma i havaneres

Dilluns, 6 d’agost, es posarà punt final a la festa major amb dues propostes que és previst que també atreguin un nombrós públic. A les 5 de la tarda, festa de l’escuma i xeringada a la plaça Tiraval. I a les 10 de la nit, havaneres amb Els Cremats, a la plaça Porxada.