És època de vacances i també de festes majors. El primer cap de setmana d’agost arriba carregat de festes arreu del territori, per exemple a Sant Salvador de Guardiola, on «la programació arriba plena d’actes per a totes les edats i gustos», remarca l’alcalde, Albert Miralda, al text de salutació del programa de mà de la festa major. També convida tothom a sortir al carrer i a gaudir de les propostes en un marc agradable. «És una fórmula que funciona», i una bona excusa per trencar amb la rutina diària i participar en els balls, concerts, espectacles, àpats i tota mena de propostes culturals i lúdiques.

Concert de Gertrudis i Strombers

La nit d’avui, divendres, la viuran intensament els joves de Sant Salvador de Guardiola i poblacions veïnes. Primer es farà el corretasques, per al qual ja s’han exhaurit els 600 tiquets que hi havia disponibles; i després concert amb dos grups potents: Gertrudis i Strombers. I per tancar la festa, pujaran a l’escenari els DJ Ribex i Júnior (consulteu els horaris a sota).

«Els grups que actuen avui, així com també el ball amb l’orquestra Montgrins de demà, són els actes més potents d’aquesta edició», destaca Mireia Arenós, tècnica de Cultura i Joventut de Sant Salvador de Guardiola.

Gruix d’actes el cap de setmana

El gruix d’actes de la festa major es concentra el cap de setmana. Demà, el dia arrencarà amb esmorzar de pagès, campionat de ping-pong, exposició «El món de la pagesia a Sant Salvador de Guardiola», inflables per als més petits, trenet turístic, espectacle infantil Pepa i Pili, les venedores de cactus, trobada de plaques de cava, baixada d’andròmines, berenar infantil, i festa Holi, amb música i colors: «L’any passat vam estrenar aquesta activitat i va agradar, per això hi hem tornat a apostar», apunta Mireia Arenós. Aquest any, hi haurà festa de l’escuma en acabar. I al vespre, concert amb l’orquestra Montgrins i sopar al pavelló, abans d’acabar la nit ballant de nou amb la Montgrins, i DJ Ribex i Júnior.

Diumenge, els petits s’ho passaran bé amb l’espectacle El batibull de festa major, a càrrec de De Parranda. També es repeteix la proposta de tobogan aquàtic, que l’any passat va tenir molt bona acceptació, hi haurà xou BMW Extra, amb Narcís Roca, i actuació de The River Troupe Gospel.

I dilluns, 6 d’agost, serà el darrer dia de festa major amb missa cantada pel cor parroquial i refrigeri a les Alzines, amenitzat per Ray and Joe Blues.