Visitar Copenhaguen significa submergir-se en una època de reis, de palaus i de màgia, en definitiva, en una ciutat de conte. Christian Andersen i la seva Sireneta o Shakespeare i el castell de Kronborg, en el qual es va inspirar per escriure la seva gran obra, Hamlet.

Copenhaguen, plena de vida i encant, és una ciutat molt fàcil de visitar amb tranquil·litat en només quatre dies i, a més, fer-ho, en gran part, caminant o en bicicleta, perfectament integrada amb la resta de mitjans de transport. El centre de Copenhaguen conté la major part dels atractius turístics de la ciutat: el Tivoli, un dels parcs d'atraccions més bonics i antics d'Europa; la plaça de l'Ajuntament, amb la gran escultura de Christian Andersen, l'escriptor de contes infantils més famós del país; la font del Drac; el Palace Hotel, un dels edificis més bonics de la ciutat, i la tor-re del Rishshuset amb la famosa «Noia del temps» de Copenhaguen.

El principal carrer de la capital, Stroget, per als vianants, i on se situen totes les botigues de moda, connecta gran part de la ciutat i desemboca en el Teatre Real i molt prop del port, Nyhavn, una de les zones més fantàstiques i belles de Copenhaguen. Els diversos colors dels seus edificis conviuen en perfecta harmonia i doten el passeig marítim d'una bellesa singular. Port i zona d'oci, a Nyhavn podem agafar un dels vaixells turístics i recórrer els diferents canals que envolten la ciutat, al mateix temps que podem contemplar molts dels edificis emblemàtics de la capital, com l'Opera House o el palau d'Amalienborg, residència actual de la família reial.

Per recarregar piles, la millor alternativa és aturar-se a fer un mos al famós Street Food Market, conegut com Papiroen, un antic magatzem industrial, convertit actualment en un mercat cobert, ple d'espais i originals furgonetes que ofereixen menjars procedents de diversos racons del món.

Controvertida i alternativa. Així és la ciutat lliure de Christiania, un barri independent del govern estatal, on es permet el consum i venda de drogues toves en locals o al carrer. Amb música en viu i esdeveniments a l'aire lliure, el que es respira a Christiania és un estil de vida. A l'entrada hi trobarà una sèrie de normes que el visitant ha de complir, com la prohibició de parlar pel mòbil, fer fotos o gravar vídeos. No obstant això, els seus habitants viuen en pau i harmonia i els turistes poden visitar la zona amb total tranquil·litat.