Ramon Mirabet (Sant Feliu de Llobregat, 1984) és un viatger de la vida que du la música com a equipatge. Ara enceta nova etapa estrenant disc i gira i ho fa amb més energia que mai. Després de Happy days (Warner Music Spain, 2013) i Home is where the heart is (Warner Music Spain, 2016) arriba Begin again (Warner Music Spain, 2019). Aquest nou treball discogràfic no es publicarà fins al 22 de març, però des de fa quinze dies ja sona el senzill homònim. L'any passat havia anant descobrint quatre senzills, Magic, Just so real, Man next door i Midsummer night. A l'escenari, Ramon Mirabet serà acompanyat de Jordi Mestres (baix i contrabaix), Josep Tutusaus (trombó i sintetitzador), Jordi Bastida (guitar-ra elèctrica i acústica), Mario Ruiz (percussió, guitarra i cors), Òscar Ferret (teclats, rhodes, hammond i farfisa), Ana Fernández (violí i cors) i Marc Llorià (bateria).

Aquesta la gira Begin again

No soc una persona de les que ja s'imagina què es trobarà la gent en un concert, perquè de vegades ni jo mateix ho sé. Al final, un concert és sempre un intercanvi d'energia entre el públic i els músics. I això és el que és maco, que cada concert té la seva pròpia màgia. El que sí que sé és que l'últim cop que vam tocar a Manresa, al teatre Conservatori [27 de gener del 2017], va ser un dels concerts més macos i propers de la gira anterior. Em va agradar molt. Tant la banda com jo tenim molt bon record d'aquella nit. Ens vam sentir molt ben acollits i per això hi ha ganes de tornar a Manresa.

Com serà el repertori d'aquest nou directe?

Tocarem íntegre l'últim disc, Begin again. Però, a part de les noves cançons, tampoc oblidarem temes com Home is where the heart is i Those little things, que són les cançons que han fet que molta gent ens conegui.

I com és Begin again

És un disc molt visceral, amb molta força, i això als concerts es traduirà en un directe molt enèrgic. De fet, cada vegada més ens decantem per aquest tipus de directes.

Quin ha estat el procés creatiu fins arribar aquí?

Begin again és un treball que he compost a mesura que anàvem gravant. Reflecteix tot el que he viscut aquest últim any, sobretot en l'àmbit personal, i és el que em venia de gust fer. De vegades, quan graves un disc potser recuperes una cançó de fa dos anys o en compons vint o trenta i després en selecciones deu. Aquest cop tenia ganes que fos diferent. Vaig compondre deu cançons i hem gravat deu cançons. Ha estat realment el que he viscut. M'identifico molt amb el que ara estic tocant a l'escenari perquè són les experiències que he estat vivint aquest any.

Aquesta setmana han fet una estada a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat per preparar la gira. Satisfet amb el resultat?

M'encantaria fer un muntatge molt més gran. El meu projecte, tot i que aquí a Catalunya cada vegada té un públic més gran, quan sortim fora ens adonem que encara hi ha molta feina per fer perquè la gent ens conegui. De moment, el que fem és intentar donar-ho tot a l'escenari i que el públic se'n vagi amb la sensació que ha viscut un bon concert i que ha servit per a alguna cosa.

Quina sensació té abans de començar la gira que el durà arreu del país i també a Madrid, Andalusia, Mallorca o el País Valencià?

Estic content. Hi ha molta feina i sempre t'agradaria fer més coses, però n'estic satisfet. Tenim un equip molt maco, i no només pels músics, que és el que la gent veu a l'escenari, sinó també per tot l'equip tècnic. Estem fent una petita família i això és una de les coses que em fa més feliç de tot aquest projecte.