Resende és la porta d'entrada de la regió del Douro Vinhateiro, classificada per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat, d'una bellesa natural única i extens patrimoni segellat en pedra. Al seu excepcional paisatge hi suma un dels espais termals més conceptuats del nord peninsular, Caldas de Aregos, les aigües del qual estan recomanades per al tractament de nombroses afeccions.

Els vessants de la serra de Montemuro, la presència del Duero, les seves panoràmiques, les cireres, les seves evocacions literàries -les d'Os Maias, entre altres- o els seus monuments fan de Resende un lloc que perdura sempre en la memòria. Les cases pairals del segle XVIII, les vil·les envoltades de cirerers, l'arbratge d'Anreade, São Martinho de Mouros o la mateixa capital municipal romanen inalterables al pas del temps.

Autèntic balcó del Duero, al costat de l'emblemàtic riu hi ha Caldas de Aregos, de llarg passat. Les seves aigües termals són conegudes per les seves virtuts des del segle XII -en temps de la reina Mafalda, que va manar construir el primer balneari de la zona-, i avui com ahir continuen atraient visitants. El monarca Alfons Henriques també sabia de les seves propietats i li va concedir fur el 1183. La vila va tenir pelourinho, castell, i va ser municipi propi fins que el 1855 es va incorporar a Resende. Avui té una moderna estança termal les aigües de la qual segueixen igual de reconegudes que segles enrere per les seves propietats terapèutiques tant en afeccions de pell com respiratòries, reumàtiques o musculoesquelètiques. A través dels anys ha tingut il·lustres visitants, com l'escriptor Miguel Torga o Eça de Queirós, que en aquestes terres va trobar lloc d'inspiració.

Als serveis i tractaments clàssics s'hi afegeixen els d'oci i benestar, que inclouen, entre altres, piscina termal -per a nens i adults-, gimnàs, bany turc i rendiment atlètic. Al moll al costat del Duero és possible realitzar diverses activitats aquàtiques, a més de passejos pel riu i per l'embassament de Carrapetelo.

Hi ha altres punts de parada ineludible a Resende com el monestir de Santa Maria de Cárquere, monument nacional de fundació romànica, associat també a la salut d'Alfons Henriques, o l'església de São Martinho, un dels temples medievals més bells del Duero. El puig de São João, amb 560 metres d'altitud sobre Caldas de Aregos, permet gaudir de belles i extenses panoràmiques sobre els bancals que són Patrimoni de la Humanitat.