Avui arriba als cinemes Si yo fuera rico, la nova comèdia d'Álvaro Fernández-Armero ( Vergüenza, Todo es mentira), que relata la rocambolesca història de Santiago, un perdedor a qui la sort li està donant l'esquena des de ja fa temps i que, un bon dia, la seva vida es capgira gràcies a un número premiat de loteria.

Álex García ( Gente que viene y bah, Litus) i Alexandra Jiménez ( Superlópez, Las distancias) són els protagonistes d'un film que aterra a les sales en un moment de «mosqueig generalitzat» en el qual la comèdia és «més necessària» que mai.

«Jo veig votants de tots els partits polítics en els personatges de la pel·lícula, del PACMA al PP», apunta Garcia. El film és «una comèdia amb un gran rerefons social» que toca temes com la voracitat de la banca i la precarietat laboral. L'actor interpreta Santi, un home a qui la fortuna li somriu en el pitjor moment de la seva vida. En fallida, sense feina i en procés de divorci de la seva esposa, Maite (Alexandra Jiménez), li toquen 25 milions d'euros a la loteria. Per no haver de compartir la meitat del premi, oculta la seva nova condició a la seva dona.

Completen el repartiment del film un seguit de rostres tan coneguts com són els de Diego Martín, Bárbara Santa-Cruz, Paula Echevarría, Isabel Ordaz, Antonio Resines i l'estrella del surf Aritz Aranburu.